Maakt gebruik van elektromagneten in ziekenhuizen

Maakt gebruik van elektromagneten in ziekenhuizen

Elektromagneten zie een verscheidenheid aan taken in ziekenhuizen. De sterke magnetische velden van supergeleidende magneten hebben ons apparaten zoals de MRI-scanner gegeven. Elektromagneten worden gebruikt bij chirurgische ingrepen om metaal granaatscherf veilig te verwijderen. En elektromagneten spelen verborgen, hoe belangrijk ook, rollen in het ontwerp van apparatuur voor patiëntenkamers.

MRI

De Magnetic Resonance Imaging (MRI) scanner maakt gebruik van een krachtige elektromagneet in vloeibaar helium gekoeld. De MRI-scanner maakt gebruik van het sterke magnetische veld om gedetailleerde interne beelden van het lichaam te maken.

TMS

Transcraniële magnetische stimulatie (TMS) is een techniek voor het stimuleren van de hersenen. Een elektromagneet stuurt een gepulseerd magnetisch veld het hoofd van de patiënt. Bij sommige mensen, het lijkt een depressie te verlichten.

SQUID

Supergeleidende Quantum Interference Devices (SQUIDs) zijn elektromagneten in staat om kleine elektrische veranderingen voelen. Ze kunnen worden gebruikt om hersenactiviteit in kaart zonder operatie.

Chirurgie

Chirurgen gebruiken soms elektromagnetische tools waarmee metalen fragmenten uit patiënten te verwijderen. De magneten trekken stukjes metaal die anders moeilijk te vinden of te grijpen.

Patiënt Kamers

Ontwerpers hebben voorgesteld met behulp van een systeem van het plafond gemonteerde wapens aan bewakingsapparatuur te organiseren in patiëntenkamers. Elektromagnetische remmen de armen dienen om materiaal op zijn plaats.