Maakt gebruik van CellCept en Lupus

Hoewel in eerste instantie ontwikkeld als een geneesmiddel om te helpen voorkomen dat de afstoting van organen na een transplantatie, is Cellcept aangetoond belofte in de behandeling van lupus. Het heeft minder bijwerkingen dan wat vaker lupus medicijnen en is bijzonder effectief bij het behandelen van nierziekte geassocieerd met lupus. Een onderzoek uit 2004 door de Mayo Clinic is gebleken dat bijna alle lupus patiënten die CellCept ervaren enige verbetering van hun symptomen.

De Feiten

CellCept is een immunosuppressief geneesmiddel. Na transplantatie, onderdrukt het immuunsysteem zodat het lichaam niet het nieuwe orgaan aantasten. Lupus is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem gezonde organen in het lichaam, kan de immunosuppressieve Cellcept vermogen helpen vertragen de ziekte. Volgens de Mayo Clinic, Cellcept is vooral veelbelovend in het stoppen van lupus aanvallen op de nieren en het voorkomen van nierinsufficiëntie, een belangrijke risicofactor voor lupus patiënten.

Hoe het werkt

Volgens Dr Reinhard Baildon, klinische en regelgevende zaken hoofd voor Asperva, het farmaceutische bedrijf dat Cellcept's nut ontdekt als lupus behandeling, Cellcept interfereert met T- en B-cellen. Deze cellen van het immuunsysteem zijn degenen die aanvallen bij patiënten met lupus. Cellcept verstoort deze cellen en vermindert de activiteit van het hele immuunsysteem.

CellCept versus andere behandelingen

CellCept heeft veel minder bijwerkingen dan andere lupus medicijnen, volgens Baildon. Chemotherapie drugs en steroïden zijn de gebruikelijke drugs van keuze bij patiënten met een nierziekte als gevolg van lupus. Deze geneesmiddelen kunnen onvruchtbaarheid, verzwakte botten, misselijkheid en haaruitval. CellCept kan ertoe leiden dat uw handen en voeten te zwellen, hoofdpijn en misselijkheid aan het begin van de behandeling. Aangezien Cellcept doet het immuunsysteem onderdrukken, kan het eerdere meer vatbaar voor infecties en uw kankerrisico, maar hetzelfde geldt voor chemotherapie geneesmiddelen gebruikt lupus ook.

Mayo Clinic Study

In 2004 heeft de Mayo Clinic een studie uitgevoerd naar de effectiviteit van Cellcept als lupus behandeling en de bevindingen gepresenteerd op de American College of Rheumatology jaarlijkse bijeenkomst van dat jaar. Ze testten het geneesmiddel op 18 patiënten in de vroege stadia van lupus. Daarvan 18, 12 toonden "significante" verbetering van hun symptomen lupus. Betrokken onderzoekers in de studie concludeerde dat Cellcept is een goed alternatief medicijn dat artsen de beschikking hebben bij de behandeling van lupus, hetzij als primaire of in combinatie met andere geneesmiddelen.

CellCept

CellCept wordt meestal alleen voorgeschreven aan patiënten met ernstige lupus bij wie de nieren worden aangetast door de ziekte. Het is genomen in pilvorm. Drug informatie website Drugs.com raadt u aan de pillen te nemen zonder ze te pletten als Cellcept kan gevaarlijk zijn als het op de huid krijgt. Volgens de Mayo Clinic, omdat lupus neiging om periodes van opflakkeringen en remissies hebben, kan het nodig zijn dat uw arts uw medicatie meerdere malen aan te passen om te reageren op uw symptomen. Uw arts zal nauw samenwerken met u, terwijl u CellCept om je voortgang.