Maagpijn bij jonge kinderen

Maagpijn bij jonge kinderen

Maagpijn is een van de meest voorkomende klachten bij jonge kinderen. Maagpijn kan vaak een aandoening die kan worden verhaald op zijn eigen, maar als het kind wordt gevonden om ernstige pijn hebben, is het best dat ze zien een arts voor verdere tests (zie bronnen).

Oorzaken

Er zijn een aantal oorzaken voor maagpijn bij jonge kinderen: bacterie of virus infecties, voedselvergiftiging of voedselallergie, appendicitis, darmproblemen of medische problemen zoals diabetes.

Symptomen

Jonge kinderen kunnen je vertellen dat hun maag doet pijn - een kind kan opkrullen en huilen als ze pijn. Pijn wordt vaak gevoeld in de buikstreek, en een jong kind kan wrijven op het gebied van hun navel als het pijn doet. Wanneer het virale, kan een kind diarree of braken hebben.

Opsporing

Een arts kan bloed trekken uit een kind om het bloedbeeld, bloed culturen of de lever te controleren. Hij kan ook ontlasting monsters nemen om te zoeken naar bloed, parasieten of bacteriën mogelijk. Andere tests kan een CT-scan of echografie van de buik, of een barium klysma bevatten of slikken.

Behandeling

Kinderen moeten voldoende rust krijgen en drink veel vloeistoffen zoals water, ginger ale of bouillon. Voor virale gevallen introduceren van vast voedsel langzaam terug in het dieet van een kind en beginnen met crackers of toast. Gebruik over-the-counter geneesmiddelen, zoals paracetamol om koorts is er één te behandelen.

Overwegingen

Volgens de Kids Growth website, slechts een op de 20 kinderen wordt gevonden om een ​​fysieke conditie in verband met buikpijn hebben. Vaak maagpijn is het resultaat van een psychologische factor, zoals het zijn ongerust of boos over iets dat een maagklachten kunnen veroorzaken. Praat met uw kind om te achterhalen of er sprake is van onderliggende problemen die hen kon worden verontrustend.