Maag gas Relief

Maag gas Relief

Opgeblazen gevoel, oprispingen en winderigheid zijn normale functies van het spijsverteringsstelsel. Volgens het National Institute of Health, de meeste mensen produceren en geven een gemiddelde van 1 tot 3 pt. gas per dag, het vrijgeven van het ongeveer 14 keer. Helaas voor sommigen kan maag gas interfereren met hun dagelijkse activiteiten en kan een symptoom van een ernstiger probleem.

Oorzaken

De aanwezigheid van gas in het maagdarmkanaal door ingeslikt lucht en de verdeling van bepaalde onverteerd voedsel in de darm door bacteriën. Het inslikken van kleine hoeveelheden lucht bij het eten en drinken is onvermijdelijk, maar het roken, kauwgom, of snel eten en / of drinken kan te veel lucht in de maag te voeren veroorzaken.

In de dunne darm, sommige vormen van koolhydraten niet worden verteerd door het lichaam als gevolg van een tekort of afwezigheid van bepaalde enzymen. Dit onverteerd voedsel zal verplaatsen naar de dikke darm waar het uiteindelijk wordt afgebroken door bacteriën. Dientengevolge waterstofgas, kooldioxide en soms methaangas geproduceerd als bijproducten en vrijgegeven door het rectum.

Symptomen

Boeren, winderigheid, opgeblazen gevoel en pijn zijn de meest voorkomende symptomen van gas. De fysiologische werking van boeren gebeurt als de maag vol voedsel. Chronische boeren kan ook een teken van een bovenste gastro-intestinale aandoening, zoals een maagzweer, gastro-oesofageale reflux of gastroparese.

Flatulentie wordt veroorzaakt door de passage van overtollig gas via het rectum. Te veel gas kan het gevolg zijn van koolhydraten malabsorptie, de spijsvertering intolerantie voor bepaalde voeding suikers zijn.

Opgeblazen gevoel wordt doorgaans veroorzaakt door een teveel aan gas in de maag. Darmstoornissen, zoals prikkelbare darm syndroom, veroorzaakt verhoogde gevoeligheid voor gas en weer tot het gevoel van opgeblazen gevoel. Darmontstekingen of verstopping als gevolg van ziekten zoals de ziekte van Crohn of colonkanker kan ook leiden opgeblazen gevoel.

Behandeling

De twee meest voorkomende manieren om maag gas ongemak te verminderen zijn een aangepast dieet en medicijnen. Artsen zullen patiënten instrueren om minder gas veroorzaken voedingsmiddelen als zodanig fruit, groenten, volle granen, melkproducten en voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vet eten. Helaas is de hoeveelheid gas dat wordt geproduceerd door bepaalde voedingsmiddelen varieert tussen mensen en dus het succes van de veranderingen in het dieet is afhankelijk van het leren door middel van trial and error.

Er zijn een aantal over-the-counter geneesmiddelen, zoals maagzuurremmers, geactiveerde kool en verteringsenzymen voor maag gas opluchting. Antacida zoals Gas-X bevatten simethicon, een schuimmiddel, hechtende maag gasbellen en vergemakkelijkt het oprisping. Actieve kool tabletten zowel vóór als na een maaltijd om gas te verminderen in de dikke darm genomen. Verteringsenzymen supplementen zoals Beano en Lactaid bevatten enzymen die het lichaam niet suikers verteren bonen, fruit en zuivelproducten.

Geneesmiddelen op recept kan nodig zijn voor meer ernstige gas symptomen en darmstoornissen. Patiënten met intestinale stoornissen, zoals prikkelbare darm syndroom kan promotiliteitsmiddelen voorgeschreven geneesmiddelen die bewegen gas helpen efficiënter door het maagdarmkanaal.