Lyrica Gevaren

Lyrica Gevaren

Lyrica is een merknaam voor de voorgeschreven medicatie pregbalin. Artsen vaak voorschrijven het geneesmiddel voor de behandeling van epilepsie en het ongemak veroorzaakt door diabetes, fibromyalgie en gordelroos te verlichten. Pregbalin werkt door te interfereren met de zenuwen in je lichaam die bijdragen aan epileptische aanvallen en het gevoel van pijn. Ondanks de doeltreffendheid ervan, Lyrica vormt een risico op bijwerkingen bij sommige patiënten.

Overgevoeligheid

Lyrica vormt een risico voor ernstige allergische reacties bij sommige patiënten, waarschuwt de Amerikaanse National Library of Medicine. Een mogelijk effect is angio-oedeem, welke symptomen veroorzaakt, zoals zwelling van uw gezicht, tong, lippen, tandvlees en keel. De voorwaarde vereist dringende medische aandacht en is het meest waarschijnlijk bij patiënten waarbij ook rekening ACE-remmer de bloeddruk medicatie zoals enalapril. Andere allergische reacties kunnen optreden van Lyrica, wat resulteert in netelroos, kortademigheid en een piepende ademhaling.

Zelfmoord

Lyrica heeft de potentie om suïcidale gedachten of zelf schadelijk gedrag veroorzaken tijdens de eerste 24 weken van de behandeling, waarschuwt de Amerikaanse National Library of Medicine. Tekenen van depressie of psychiatrische bijwerkingen van het geneesmiddel omvatten agitatie en prikkelbaarheid en verdriet, verklaart de Mayo Clinic.

Oedeem

Ongeveer 6 procent van de patiënten die het middel innemen Lyrica ontwikkelen oedeem of de ophoping van vocht onder de huid in de armen, buik of benen, zo meldt de Amerikaanse National Library of Medicine. Het nemen van anti-diabetische medicatie zoals rosiglitazon, troglitazone en pioglitazon met Lyrica verhoogt het risico op het ontwikkelen van oedeem.

Neurologische

Ongeveer 31 procent van de patiënten die het middel innemen Lyrica ontwikkelen duizeligheid, terwijl 22 procent ervaring slaperigheid, verklaart de Amerikaanse National Library of Medicine. Vanwege zijn potentieel om deze symptomen veroorzaken, autorijden of het bedienen van zware machines te vermijden totdat je weet hoe Lyrica treft u, suggereert de Mayo Clinic. Ongeveer 60 tot 70 procent van de patiënten die Lyrica knallen een geleidelijke afname van de symptomen van duizeligheid en slaperigheid geassocieerd met het geneesmiddel.

Oogheelkundige

Ongeveer 7 procent van de patiënten die werden behandeld met Lyrica ervaring wazig zien, en ongeveer 1 procent van de gebruikers en stop het gebruik van het geneesmiddel als gevolg van visuele bijwerkingen, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel op de ogen onder meer droogte, verhoogde gevoeligheid voor licht en zwelling van het vlies rond het ooglid en oogbol. Lyrica maakt gebruik zelden tot verminderd zicht, de vorming van zweren op het hoornvlies of blindheid.

Trombocytopenie

Maar liefst 3 procent van de patiënten die het middel innemen Lyrica ontwikkelen thrombocytopenie, een aandoening die wordt gekenmerkt door een afname van het aantal bloedplaatjes, meldt de Amerikaanse National Library of Medicine. Trombocytopenie kunnen verschijnselen zoals blauwe plekken, bloedneuzen, bloedend tandvlees of een uitslag bestaat uit kleine rode puntjes die speldenprikken lijken te veroorzaken.