Lymfoom Symptomen bij kinderen

Lymfomen zijn kankers die beginnen in het lymfestelsel. De lymfeklieren of klieren zijn de meest voorkomende lymfeweefsel bekend. Er zijn andere lymfatische weefsels in ons lichaam. Deze omvatten de milt, thymus, tonsillen, adenoids, beenmerg, en lymfevaten. Vele vormen van kanker uiteindelijk hun weg naar de lymfeweefsel, maar lymfomen daadwerkelijk beginnen in het lymfestelsel.

Hodgkin lymfoom

Hodgkin lymfoom, ook wel de ziekte van Hodgkin, wordt bepaald door Reed-Sternberg cellen die worden gevonden in de lymfeknopen of andere lymfatische weefsels. Hodgkin lymfoom kan invloed hebben op kinderen en volwassenen op elke leeftijd. Maar het meest van invloed op mensen tussen de leeftijden van 15 en 40 Er is geen bekende oorzaak voor de ziekte van Hodgkin. Er zijn aanwijzingen dat blijkt dat bepaalde infecties een bijdragende rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte van Hodgkin.

Symptomen van Hodgkin lymfoom

Het meest voorkomende symptoom van Hodgkin lymfoom is zwelling in de lymfeklieren die kan duren voor een paar weken. De zwelling begint normaal in de lymfeklieren in de hals, en verhuist naar de lymfeklieren in de oksels en liezen. Kinderen met Hodgkin lymfoom kan ook symptomen die een hoge koorts, hoesten, kortademigheid, ernstige jeuk, nachtzweten en gewichtsverlies bevatten.

Non-Hodgkin lymfoom

Non-Hodgkin lymfoom is de plaats waar de cellen van het lymfestelsel beginnen abnormaal te reproduceren. De abnormale cellen kunnen zich verspreiden door het hele lichaam. Er zijn drie soorten non-Hodgkin lymfoom die bij kinderen. Deze typen zijn lymfoblastische non-Hodgkin lymfoom, Burkitt's of niet-Burkitt-lymfoom en grote cel of diffunderen histiocytische non-Hodgkin lymfoom.

Symptomen van Non-Hodgkin lymfoom

Non-Hodgkin lymfoom verloopt vaak erg snel. De symptomen kunnen variƫren in plaats afhankelijk van waar de abnormale massa of tumor zit. Symptomen van non-Hodgkin lymfoom kan omvatten ademhalingsproblemen, buikpijn, zwelling van de lymfeklieren, koorts, zere keel, bot-en gewrichtspijn, nachtelijk zweten, vermoeidheid, verlies van eetlust, gewichtsverlies, jeuk en infecties.

Overwegingen

Lymfomen zijn onderverdeeld in vier verschillende fasen. De stadia worden gebruikt om de omvang van de kanker is en wordt bepaald door de grootte, positie en als de kanker is uitgezaaid. De letters A en B worden gebruikt om de symptomen vertoonden classificeren. Als het kind geen symptomen heeft, zal het lymfoom worden aangemerkt als een A. Als het kind is gewichtsverlies, koorts en nachtelijk zweten, dan is het lymfoom zal worden aangemerkt als een B.

Lymfoom Behandeling

Hoe een kind met lymfoom wordt behandeld afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn het kind de leeftijd, gezondheid, medische geschiedenis, stadium van de kanker en verwachte verloop van de kanker. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn. Zij kunnen alleen of in combinatie met andere behandeling worden uitgevoerd. Beschikbare behandelingen zijn chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, beenmergtransplantatie, bloedonderzoek monitoring, lumbale puncties, antibiotica, lange-termijn follow-up zorg en beenmerg onderzoeken.