Lymfestelsel & bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis (ook wel manische depressie) is één van de vier grote psychische aandoeningen (schizofrenie, schizoaffectieve en depressie). Het wordt gekenmerkt door stemmingswisselingen van depressie tot manie, een verhoogde stemming. Het beïnvloedt miljoenen Amerikanen en normaliter niet manifesteren tot in de late tienerjaren tot maximaal 40 jaar. Bipolaire stoornis kan moeilijk te leven voor velen. Hoewel behandelen, heeft geen genezing en het wordt verondersteld om meerdere oorzaken.

Het lymfestelsel

Volgens lymphonation.org, de "lymfatische systeem bestaat uit organen, leidingen en knooppunten. Vervoert een waterige heldere vloeistof genaamd lymph.This vloeistof distribueert immuuncellen en andere factoren in het lichaam."

Bipolaire stoornis

Healthychoice.com dat bipolaire stoornis meestal beschouwd als een aantal oorzaken in plaats van een hebben. Waarschijnlijk zij berust op een combinatie van biologische, genetische en omgevingsfactoren, waarvan de aandoening moeilijk te diagnosticeren en ongeneeslijke maken.

Endocriene

Het lymfestelsel is onderdeel van de endocriene klieren die hormonen waarvan de hersenen alsmede de rest van het lichaam berust afscheiden. Het is verbonden met het centrale zenuwstelsel door de thalamus in de hersenen.

Schildklier

De endocriene en lymfestelsel omvatten de schildklier, die dacht te beïnvloeden stemming. Als de schildklier laag is, het resulteert in een down stemming; als hij hoog het resulteert in toegenomen stemming.

Tips

Bipolaire stoornis is gekoppeld aan een onderbreking in het lymfestelsel. Onderzoekers hebben echter niet bepaald of endocriene disfunctie is een oorzaak van een bipolaire stoornis of een resultaat. Voorlopig meeste medische regimenten uit psychofarmaca, zoals stemmingsstabilisatoren en antipsychotica die trachten hormonen en neurotransmitters de patiënt bewerkstelligen.