Lymfeklierkanker Cure Rate

Als u of iemand die je lief is gediagnosticeerd met lymfeklierkanker, ook wel bekend als Hodgkin lymfoom of de ziekte van Hodgkin, dit is een van de kankers kan je worden aangemoedigd over de prognose en behandeling. Deze vorm van kanker tast het lymfestelsel van het lichaam en is vernoemd naar de man die het in 1832 ontdekte, Thomas Hodgkin. Lymfoom heeft een van de hoogste overlevingskansen, op meer dan 90 procent wanneer gediagnosticeerd en behandeld vroeg.

Symptomen

Lymfeklierkanker heeft twee relatief grote periodes van voorkomen bij jonge volwassenen tussen de leeftijden van 15 en 36 en volwassenen ouder dan 55 Vaker gevonden bij mannen dan bij vrouwen en blanke, zijn tweederde van de symptomen opgemerkt en gevangen in de vroege stadia. Gezwollen lymfeklieren in de hals, oksels of liesstreek, jeukende voeten en pijn van alcoholgebruik zijn enkele van de meest voorkomende symptomen. Een bloedonderzoek en een biopsie worden gebruikt om de progressie van de ziekte stadium.

Diagnose

Als het eenmaal is vastgesteld hoeveel kanker het lichaam, een behandelschema van bestraling en / of chemotherapie is binnengedrongen wordt voorgeschreven. Staging geïdentificeerd van I naar IV, en een niet-symptomatisch en B is symptomatisch. Bijvoorbeeld, Stage IIIB identificeert dat de ziekte is in verschillende lymfeklieren en het lichaam vertoont symptomen van nachtelijk zweten en pijn in de rug.

Prognose

Aanvankelijk straling werd gebruikt om deze ziekte te behandelen, maar verbeteringen in de chemotherapie drugs zijn de overlevingskansen voor de vroege stadia van de behandeling (I-III) en 85 procent voor fase IV lymfoom gebracht tot 98 procent. De standaardbehandeling in de Verenigde Staten is ABVD en Stanford V, die een bestraling component omvat, en BEACOPP wordt gebruikt in Europa. Deze drug cocktails worden toegediend door een arts of oncologie verpleegkundige in een ziekenhuis of kantoor instelling over een periode van drie tot zes maanden.

Wanneer kun je zeggen genezen?

Mitchell Smith, MD, en directeur van lymfoom dienst bij Fox Chase Cancer Center in Philadelphia, zegt: "De meeste mensen zullen comfortabel met bellen u genezen in vijf tot 10 jaar zijn", en dat komt omdat 95 procent van de patiënten zijn ziektevrij na vijf jaar.

Overlevingspensioen

Overlevingspensioen nemen toe met meer verfijnde behandelingen. Alleen uw arts kan de beste cursus van actie te bepalen om te gebruiken bij de behandeling van de ziekte. Met veel patiënten wonen dan vijf jaar, oncologen kijken minder naar de mogelijkheid voor een herhaling van dezelfde ziekte. Dit sluit echter niet de mogelijkheid van een andere vorm van kanker is dan uitgesloten.