Lyme Teken in de staat New York

Lyme Teken in de staat New York

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie overgebracht door tekenbeten. Teken zijn spinachtigen, dezelfde klasse van dieren als spinnen. Alle teken zijn wingless en hebben vier paar poten, die elk een kleine zuignap. Teken zijn verdeeld in twee grote groepen: zachte teken en harde teken. Het is de harde teken dat de dragers van vele ziekten, waaronder de ziekte van Lyme zijn. Volgens de New York State Department of Health, sinds 1986, heeft de staat had meer dan 77.000 gevallen van de ziekte van Lyme.

Herten teken (Black-Legged Teken)

Herten teken, ook wel zwart-legged teken, kan worden gevonden in open velden en grazige gebieden, vooral in de buurt van bossen. Volwassen herten teken zijn ongeveer de grootte van een sesamzaad. De mannetjes zijn zwart; vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes en hebben een rode body en een zwart schild in de buurt van hun hoofd. Herten teken zijn gevonden in de Bronx en Staten Island, die weg van de herten die in die twee gebieden van New York City. Ze zijn er in overvloed het hele Nassau, Suffolk, Westchester en vele gemeentes in de staat New York. Herten teken zal hechten aan mensen en kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

Amerikaanse hond teken

De Amerikaanse hond teek is het meest voorkomende teek in de staat New York. Hond teken zijn het meest overvloedig in kustgebieden, in het bijzonder op Long Island, maar ze zijn ook te vinden langs de lagere Hudson River en in afgelegen gebieden van het westen van New York. De hond teek is roodachtig bruin met witte of gele markeringen. Het mannetje is ongeveer 1/8 inch lang, de vrouwelijke een beetje groter. Dog ticks zelden hechten aan mensen, maar verzenden doorgaans ziekte van Lyme honden en andere dieren.

Overdracht van de ziekte van Lyme

Om teken te kunnen overleven, moeten ze een host die bloed maaltijden zal vinden. De teek hecht zich door het inbrengen de monddelen in de huid van de gastheer. Een teek kan blijven ingebed in de huid voor maximaal een week of totdat het helemaal gezwollen met bloed. Het is tijdens deze invoerproces dat de bacteriën van de ziekte van Lyme kan overgaan van een geïnfecteerde gastheer van de teek. Zodra de teek zich heeft volgezogen met een maaltijd, het valt uit de gastheer. Als de teek besmet is geraakt, kan het doorgeven van de ziekte naar de volgende gastheer wordt het papier uit.

Symptomen

Zodra gebeten door een teek, is het belangrijk te kijken naar tekenen van ziekte van Lyme transmissie. Een uitslag lijkt de roos of vast patch, ongeveer 2 cm in diameter rond of nabij de plaats van de beet is een van de eerste symptomen die verschijnen. Andere vroege griepachtige symptomen zijn koude rillingen en koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, stijve nek, spier-en / of gewrichtspijn en gezwollen klieren. Onbehandeld, verergering progressie van de ziekte bestaat uit ernstige vermoeidheid, een stijve pijnlijke nek en tintelingen of gevoelloosheid in armen en benen. Zelfs gezichtsverlamming kan optreden. De meest ernstige symptomen van de ziekte van Lyme kan verschijnt pas weken, maanden of jaren na de tekenbeet. Deze kunnen bestaan ​​uit ernstige hoofdpijn, pijnlijke artritis, zwelling van de gewrichten en het hart en het centrale zenuwstelsel problemen.