Lung Disease Behandlingar

Det finns många typer av lungsjukdomar, de flesta som innebär ärrbildning i lungvävnad. Detta resulterar i minskad förmåga att andas och att cirkulera syre genom kroppen via blodomloppet. Lungsjukdom är inte botas, men behandling (ofta tillämpas i kombination) finns för att lindra symtomen och bromsa sjukdomens utveckling.

Kortikosteroider

Kortikosteroider är en anti-inflammatorisk medicin som ibland kan användas med framgång som en temporär behandling för lungsjukdom. Långvarig användning av kortikosteroider i allmänhet är omöjligt och leder till alltför många bieffekter.

Azatioprin

Denna cytotoxiska läkemedlet, främst används efter organtransplantationer, kan användas tillsammans med kortikosteroider som en del av en lunga sjukdomsbehandling regim. Tyvärr har azatioprin många vanliga, allvarliga biverkningar, vilket gör denna behandling nödvändigtvis kort sikt.

Oxygen Therapy

Syrgasbehandling gör ingenting för att bromsa utvecklingen av lungsjukdom, men det kan vara effektivt för att lindra symtomen. Dessutom kan det minska de sekundära effekterna av lungsjukdom i samband med dålig syrecirkulation.

Anti Fibrotics

Anti-fibrotics är läkemedelssubstanser som hämmar bildningen av ärrvävnad. Dessa ökar i popularitet som en lungsjukdom behandling för deras förmåga att avsevärt minska utvecklingen av sjukdomen.

Lung Transplant

En lungtransplantation är ett sista alternativ för patienter lungsjukdom friska nog att genomgå proceduren. Detta är den mest drastiska behandlingsåtgärd, reserverat för dem som inte svarar på andra behandlingar.