Lung Cancer Fase 4 Behandelingen

Ondanks de vooruitgang in de behandeling van longkanker blijft de top oorzaak van sterfgevallen door kanker bij zowel mannen als vrouwen. Een van de redenen longkanker is zo dodelijk Volgens de Mayo Clinic, dat hij geen symptomen tot het in latere stadia. De laatste stap is stap 4, waarbij de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Zodra dit stadium is bereikt, behandelingsopties zijn beperkt.

Chemotherapie

Lung kanker die zich door het lichaam wordt gewoonlijk behandeld met chemotherapie, zolang de patiënt gezond genoeg om de bijwerkingen verdragen. Volgens cancer.org, de meest gebruikte medicijnen zijn Avastin en Erbitux (zie bronnen hieronder).

Straling

Lung kanker die zich slechts een ander orgaan, zoals de hersenen, kan soms behandeld met bestralingstherapie. Straling is ook een optie voor mensen die niet kunnen tolereren chirurgie of chemotherapie.

Chirurgie

Zoals bestraling, chirurgie is van beperkt nut voor patiënten stadium 4 longkanker. Chirurgie is ook een optie wanneer de kanker is uitgezaaid naar slechts een ander orgaan.

Andere behandelingen

Cryochirurgie, een behandeling die bevriest en vernietigt kankerweefsel, kunnen worden gebruikt om symptomen bij patiënten stadium 4 longkanker controleren.