Lunesta Gevaren

In maart 2007 meldde de New York Times dat de FDA bestelde de makers van 13 slaapmiddelen, waaronder Lunesta, om sterke waarschuwingen toe te voegen aan hun drugs labels. De FDA bestelling kwam na ongewone klachten in verband met de slaapmiddelen zoals hallucinaties, gewelddadige uitbarstingen, slaap eetbuien en slaap-rijden. Vaak hebben mensen geen geheugen van deze activiteiten.

Sleep Driving

De New York Times meldde dat de slaap-drivers "herinnerde het naar bed gaan, maar werd wakker te vinden ze waren gearresteerd langs de weg in hun ondergoed ...." Toen Rhode Island Vertegenwoordiger Patrick Kennedy crashte zijn auto in de buurt van het Capitool, beschuldigde hij zijn slaappil.

Sleep Eating

Nachtelijke noshers zeiden dat ze wakker met chip en snoeppapiertjes vinden rommel hun bed, het missen voedsel, aanrecht vol met meel van middernacht bakken sprees, en zelfs brandende kachels, meldde de New York Times.

Theorie├źn

Lunesta is type sedatieva. Gedrag en cognitieve veranderingen, zoals die niet onder de invloed van alcohol, zijn gemeld bij het gebruik van sedatieve hypnotica.

Andere bijwerkingen

Andere bijwerkingen van Lunesta onder meer concentratie en reactie impairment, slaperigheid overdag, angst, depressie, hoofdpijn, maagpijn, droge mond en milde huiduitslag.

Preventie / Oplossing

Drink nooit alcohol terwijl u Lunesta. Neem de voorgeschreven dosering vlak voor het naar bed gaan en gebruik Lunesta voor de enige korte termijn. Roep onmiddellijk medische hulp als u zich zorgen maakt over een overdosis of een negatieve reactie.