Low-Protein Diets

Low-Protein Diets

Sommige diëten worden gevolgd om gewicht te verliezen. Medische omstandigheden beïnvloeden dieet regimes. Mensen met een hoge bloeddruk kan een zoutarm dieet te volgen, en diabetici hechten vaak aan low-carb dieet om hun koolhydraten en suiker inname te verminderen. Lever- of nierziekte of jicht compromis eiwitvertering, waardoor organen harder werken om eiwitrijke voedingsmiddelen te metaboliseren. Dit kan resulteren in ongezonde symptomen, zoals vermoeidheid, botverlies en nierstenen en zelfs lever- of nierfalen. Diëten die eiwitinname te beperken verminderen druk op de lever en de nieren, het bevorderen van gezond orgaan functioneren voor mensen met lever of nier-gerelateerde problemen.

Eiwitbronnen

Dierlijk vlees is een belangrijke bron van eiwitten. Rundvlees, kip, vis, lamsvlees en varkensvlees zijn allemaal hoog in eiwit en mag alleen bij het volgen van een laag-eiwit dieet worden geconsumeerd in kleine hoeveelheden. Andere, minder voor de hand liggende voedingsmiddelen zijn ook rijk aan eiwitten en moet worden beperkt of vermeden. Deze omvatten bonen, noten, havermout, melk, kaas, eieren en tofu. Sommige groenten en fruit zijn ook hoog in eiwit. Avocado's, spinazie, broccoli, pruimen, kokosnoten, tomaten en sommige koolsoorten behoren tot de groenten en fruit met het hoogste eiwitgehalte en moet ook worden beperkt.

Aanbevolen Dagelijkse Protein Waarden

De medische gemeenschap is veel discussie over hoeveel eiwit moet worden opgenomen in een normaal dieet gezien. Sommige gezondheid deskundigen wijzen erop dat zelfs bij gezonde personen, kan te veel eiwit leiden tot problemen, met inbegrip van storingen nier, lever-en vaatziekten, hartaanvallen, beroertes en botontkalking. Andere medische professionals waarschuwen dat te weinig eiwitten kan leiden tot bloedarmoede, problemen met de bloedsomloop, spier verslechtering, verminderd gezichtsvermogen en andere ongezonde omstandigheden. Gewoonlijk moet gezonde mensen consumeren 40 tot 60 g eiwit per dag, terwijl die na een eiwitarm dieet moet 15 tot 30 g eiwit per dag consumeren. Bespreek uw medische en nutritionele behoeften met uw arts om uw juiste hoeveelheid eiwit inname te bepalen.

Low-Protein Foods

Zoals sommige voedingsmiddelen zijn uitzonderlijk hoog eiwit en mogen niet tegelijk op een eiwitarm dieet, andere voedingsmiddelen bevatten van nature weinig eiwit en moet een eiwitarm dieet worden uitgevoerd. Deze omvatten rijst, groene salades, wit brood en fruit en groenten met een hoog watergehalte, zoals watermeloen, ananas, maïs en komkommers.

Eiwit substituten en alternatieven

Leren hoe je eiwitrijke voedingsmiddelen te vervangen door eiwit substituten en alternatieven zullen profiteren degenen die na een eiwitarme dieet. Gebruik Creamer als een laag-eiwit melkvervanger. Bij het eten van vlees, stok met magere alternatieven zoals kalkoen en 90 procent mager hamburger of hoger. Maak het vlees een kant in plaats van een hoofdgerecht rond etenstijd, en maken gebruik van zeer dunne plakjes van Deli vlees voor de lunch broodjes. Verhoog de hoeveelheid groenten, zetmeel en granen naar de plaats van vlees in gerechten te nemen, zoals stoofschotels en roerbak. Plaatsvervanger grote hoeveelheden milde kaas met kleine hoeveelheden sterke kaas zoals cheddar, blauwe kaas of Limburger aan eiwit te verminderen zonder afbreuk te doen aan de smaak.