Low Natrium dieetmenu's

Natriumarm dieet menu's kan helpen voorkomen dat een verscheidenheid van gezondheidsproblemen. Natrium is essentieel om het lichaam in kleine hoeveelheden; Echter, te veel natrium leidt tot veel gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogde bloeddruk. Het Center for Disease Control beveelt het eten 2300 mg natrium per dag voor de gemiddelde volwassene en niet meer dan 1500 mg natrium per dag voor mensen met een hoge bloeddruk, mensen van 40 jaar of ouder, en Afro-Amerikanen.

Snijwerk

Cutting natrium is niet zo moeilijk en de eerste stap is het begrijpen hoe de voedingswaarde-etiket te lezen. Controleer altijd de achterkant van het voedsel pakket voor de natrium hoeveelheid per portie. Veel bewerkte voedingsmiddelen zijn geladen met toegevoegd natrium. Sterker nog, 77 procent van het natrium de gemiddelde persoon eet komt van toegevoegde natrium in verwerkt voedsel. Een van de makkelijkste manieren om natrium te snijden is om minder te eten verwerkt en bereide voedingsmiddelen en bereid uw eigen verse, hele voedsel. Kies volkoren koolhydraten en veel groenten en fruit. Als je eet ingeblikte groenten en andere producten die natrium hebben toegevoegd, ze altijd te spoelen voor het eten. Kies mager vlees die nog niet zijn verwerkt en voorkomen dat de zoute delicatessenwinkel vleeswaren en kazen. Kook je eigen soep met behulp van een laag natriumgehalte bouillon. In plaats van het toevoegen van zout aan voedsel, gebruik zoutloze kruiden en specerijen om aroma toe te voegen. Altijd op zoek naar lagere natrium en natrium-vrije producten op hun hoge natrium-tegenhangers.

Foods

Bij het aanmaken van een zoutarm dieet menu, kiezen uit de volgende lijst van voedsel en je zal een ton van natrium bij elke maaltijd op te slaan:

Ontbijt:
Eieren
Vruchten (ie, appels, bananen, bessen)
Veggies
Havermout

Lunch:
Tonijn (vers, niet uit blik)
Zalm (vers, niet uit blik)
Kipfilet (niet van deli)
Kalkoenfilet (niet van deli)
Verminderde natrium Zwitserse kaas
Veggies (dwz, wortelen, sla, komkommers)

Diner:
Kip
Turkije
Vis
Groenten (dwz, zoete aardappel, sla, broccoli)
Natrium gratis pastasaus
Bonen met geen zout toegevoegd

Natriumarm dieet Menu

Hier is een gezond en lekker natriumarm dieet menu dat slechts 1.700 calorie├źn en 631 gram natrium (alle berekeningen zijn afkomstig van The Daily Plate) bevat:

Ontbijt:
2 eieren
1 kopje havermout
1 banaan

Lunch:
1 kopje romaine sla
4 oz. kipfilet
1 oz. Zwitserse kaas
2 eetl. olijfolie
1 eetl. balsamico azijn
1/2 kopje bruine rijst

Snack 1:
1 Sargento Light koordkaas

Diner:
4 oz. zalm
1 kop broccoli
1 kopje romaine sla
1 eetl. olijfolie
1 eetl. rode wijnazijn
1/2 cup geen zout toegevoegd zwarte bonen

Snack 2:
1 kopje babywortelen