Low-Natrium Cardiac Diet Menu

Low-Natrium Cardiac Diet Menu

De American Heart Association beveelt aan dat gezonde volwassenen beperken hun dagelijkse zoutinname tot niet meer dan 2,300mg. Degenen die lijden aan hoge bloeddruk, hartfalen en andere hartaandoeningen moeten nog minder verbruikt. De gemiddelde Amerikaan eet 3.600 tot 4,800mg zout per dag, die veel groter is dan de hoeveelheid die nodig is in een gezond dieet. Kleine veranderingen optellen tot grote gezondheidsvoordelen en er zijn vele manieren om zoutinname verlagen zonder concessies smaak.

Lees de etiketten

Aangezien de meeste zout is afkomstig van onze sterk bewerkte voeding, leren om voedsel etiketten te lezen. Zout verbergt onder vele andere namen, waaronder mononatriumglutamaat (MSG), natriumbenzoaat. natriumcitraat en natrium nitraat / nitriet. Vleeswaren zoals ham, spek en worst zijn vooral hoog in natrium.

Bijna alle goederen in kisten, zoals koekjes, ontbijtgranen, chips, crackers, en diepvriesmaaltijden, zijn geladen met natrium. Ingeblikte goederen, zoals soepen en groenten zijn een andere gevarenzone. Zelfs als je niet kunt proeven van het zout, het is er nog steeds.

De eenvoudigste manier om vergelijken levensmiddelen voor natriumgehalte staat op het etiket het percentage dagelijkse waarde gegeven. Een doos van bevroren erwten kan 125mg natrium hebben voor een totaal van 5 procent van de dagelijkse waarde. Vergelijk dat dezelfde erwten in een blik met 380 mg natrium, of 16 procent van de dagelijkse waarde. De ingeblikte erwten bevatten meer dan drie maal de hoeveelheid natrium.

DASH Dieet

DASH voor een goede gezondheid met het DASH dieet. De National Heart Lung and Blood Institute beveelt de DieetBenaderingen Hypertensie dieet Stoppen om natrium verbruik onder controle te houden. Het DASH dieet is gebaseerd op verstandige voedingskeuzes zoals vis, noten, volle granen en gevogelte met minder rood vlees, snoep en vet voedsel. Het suggereert ook het maken verandert geleidelijk in plaats van een drastische dieet verbeterd.

Geleidelijke Verandering

Maak kleine veranderingen in de tijd, als het duurt uw smaakpapillen een tijdje om te wennen aan minder zout. De meeste voedingsmiddelen zal beter smaken in de tijd, omdat de echte smaken niet worden verborgen onder een deken van zout. Begin met het toevoegen van een gezonde groente met lunch en diner. Zolang het niet gefrituurd en gezouten, de keuze is aan jou. Vind vers fruit je leuk vindt en voeg deze toe aan het ontbijt.

Specerijen, vooral vers zijn, zijn een geweldig alternatief voor zout. Probeer een nieuwe spice elke week in een braadpan of een ander gerecht dat je misschien zout voordat toegevoegd. Gebruik vlees als een extra ingrediënt, niet het hoofdgerecht. Soepen en pasta zijn goede manieren om te bezuinigen op high-natrium vlees. Sommige populaire kruiden zijn rijk aan natrium, zoals sojasaus, steak saus, koken sherry, van vlees en Worcestershire saus.

Reading Lessen

Probeer zoutarm of geen zout toegevoegd versies van ingeblikte groenten, die meestal zeer hoog in natrium te zijn. Om zich te ontdoen van nog meer natrium krijgen, spoel in een vergiet onder stromend water vóór het koken. Op verpakte levensmiddelen, op zoek naar woorden zoals ongezouten, zeer laag natriumgehalte en minder natrium. Fabrikanten kunnen geen gebruik maken van deze claims, tenzij het voedsel bevat minder natrium dan het origineel.

Today's voedselvoeding labels zijn een van de grootste gezondheid helpers rond. Leren om ze te decoderen en je vindt het veel makkelijker om verstandige voedingskeuzes te maken. Leer uw kinderen hoe om ze te lezen, ook. Kinderen hebben de neiging om volwassenen te imiteren, zo leren ze al op jonge leeftijd hoe je gezonde voeding te kiezen.