Low GI Foods te vermijden

De glycemische index (GI) tarieven voedingsmiddelen op basis van hoeveel glucose het lichaam zet van hen, en hoe snel het zet het, tijdens de spijsvertering. Gebaseerd op een schaal van 0 tot 100, waarbij zuivere glucose op 100, de index waarden voedingsmiddelen naargelang het glucoseniveau van het lichaam stijgt snel of langzaam nadat het wordt gegeten. Voedingsmiddelen met een lage GI classificatie wordt aangenomen dat beter voor het lichaam, omdat zij helpen uw glucose niveaus stabiel. Maar met de populariteit van low carb dieet en een lage GI diëten, kan het moeilijk zijn om te bepalen of uw dagelijkse inname is het verstrekken van alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Kenmerken

Veel voedingsdeskundigen en artsen raden een lage GI-dieet vanwege zijn balancerend effect op de bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel lager is dan normaal, energie-niveaus dalen. Als de bloedsuikerspiegel te hoog wordt, produceert het lichaam meer insuline om de bloedsuikerspiegel weer op een normaal niveau te brengen - maar het doet dit door het omzetten van de suiker te vet en te slaan. Dit is nog meer riskant voor mensen die hebben of een risico lopen op het ontwikkelen van diabetes, omdat hun lichaam voldoende insuline om de bloedsuikerspiegel te normaliseren niet kan produceren.

Functie

De eenvoudigste manier om de implementatie van een lage GI-dieet is gewoon om hoge GI voedsel te vervangen door lage GI voedsel. In het algemeen, hoe sterk bewerkte een koolhydraat is, hoe hoger de GI rating. Bijvoorbeeld volkoren brood scores rond de 45, maar wit brood scoort een 71. Door het gebruik van een grafiek of database met vermelding van de GI van een groot aantal voedingsmiddelen, kunt u gemakkelijk uw dieet aan te passen en het ontwikkelen van een meer evenwichtige bloedsuikerspiegel.

Gevaren

Hoewel een lage GI-dieet wordt beschouwd als een gezonde en evenwichtige manier om te eten in het algemeen, zijn er risico's te overwegen. Bijvoorbeeld, gewoon omdat een levensmiddel behoort laag op de GI charts betekent niet noodzakelijk dat het gezonder is dan een hoge GI voedsel. Noten alle rang laag op de GI lijst, net als Peanut M & Ms, terwijl pastinaken en pompoenen hoog op de grafiek. Toch zouden de meeste voedingsdeskundigen geen voorstander van een dieet zwaar op noten en M & Ms en laag op squash. De totale voedingswaarde van een levensmiddel moet worden meegewogen in, niet alleen haar glycemische index score.

Andere overwegingen

Wetenschappers hebben ook opgemerkt dat andere factoren van invloed op een levensmiddel's GI score, zodat zich uitsluitend op kaarten kunnen niet een nauwkeurige evaluatie van het effect van een voeding op de bloedsuikerspiegel zijn. Factoren zoals de voorbereiding van een voeding en de combinatie met andere voedingsmiddelen beïnvloeden de GI van een volledige maaltijd. Het berekenen van de GI van de ingrediënten een pizza zou doen vermoeden dat het een lage GI voedsel (het scoren van een 30, op basis van de ranglijst van de kaas, eiwit, saus en korst). Maar wanneer ze samen geconsumeerd, die ingrediënten hebben een sneller effect op de bloedsuikerspiegel, waardoor het in werkelijkheid een hoger GI voedsel dan de positie aangeeft. Hetzelfde kan optreden bij bereidingsmethoden. Gebakken aardappelen hebben een hogere GI (85) dan chips (54), maar bakken worden beschouwd als een gezondere optie vanwege het lagere vetgehalte. GI's Een voedingsmiddel wordt ook beïnvloed door de persoon die het consumeert. Uw lichaam de natuurlijke stofwisseling en het vermogen om de bloedsuikerspiegel te verwerken verschilt van die van andere individuen, en het verschilt ook van uur tot uur.

Aanbevelingen

Met behulp van de glycemische index als leidraad kan een goede eerste stap in de richting van een gezonder dieet. Door de handel een hoge GI voedsel voor lage GI voedsel (volkoren granen voor gepofte tarwe, bijvoorbeeld), zult u uw bloedsuikerspiegel te verlagen, en waarschijnlijk ook uw gewicht, zonder dat de honger. Maar het maken van die veranderingen, terwijl de evaluatie van de totale voedingswaarde elk voedsel zal uw dieet, en je gezondheid, nog beter te maken. Uw dagelijkse consumptie moet nog steeds worden gericht op groenten, fruit en volkoren granen, met een kleiner percentage van vetten en eiwitten uit zuivel, eieren, noten en peulvruchten. Het combineren van deze verstandige balans met de GI charts zal resulteren in een natuurlijke verlaagde bloedsuikerspiegel, hogere energie, en een passend gewicht voor uw lichaam.