Losartan Alternatieven

Losartan Alternatieven

Losartan is een soort bloeddrukmedicijn dat blokkeert receptoren voor ACE, een enzym die de bloeddruk te verhogen. Als je negatieve bijwerkingen ervaren tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, een aantal andere medicijnen beschikbaar zijn die werk anders dan losartan. Deze alternatieven nog verlagen de bloeddruk, maar het angiotensine-receptoren niet blokkeren.

Bètablokkers

Bètablokkers stoppen de effecten adrenaline heeft op beta receptie sites, waardoor het verminderen van de zenuwimpulsen reizen naar het hart. Dit vermindert de belasting op het hart en veroorzaakt een verlaging van de bloeddruk. Sommige bètablokkers blokkeren de twee belangrijkste beta receptoren, terwijl andere slechts één receptor. Vaak voorgeschreven merknamen voor dit type geneesmiddel omvatten Blocadren, Lopressor, Trandate en Corgard. Bètablokkers geassocieerd met een aantal bijwerkingen, zoals verhoogde vermoeidheid, droge mond en duizeligheid. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar zijn kortademigheid en impotentie. Interacties kunnen optreden met andere medicijnen, zoals anti-depressiva, diabetes drugs en allergie shots. Naast de hoge bloeddruk, bètablokkers behandelen aritmie, angina en congestief hartfalen.

ACE-remmers

ACE-remmers of angiotensine-converting enzyme-remmers, werken door het ontspannen van de bloedvaten. Dit soort medicatie vermindert het vermogen van het lichaam om de ACE enzym. Deze reductie zorgt ervoor dat de bloedvaten minder versmald, verlagen van de bloeddruk en waardoor het hart gemakkelijk bloed te pompen. Merknamen van ACE-remmers zijn onder Accupril, Vasotec, Prinivil en Lotensin. Bijwerkingen ervaren door anderen het nemen van deze medicijnen zijn onder andere hoesten, verhoogd kaliumgehalte en hoofdpijn. Nierfalen, witte bloedcellen kwesties en weefsel zwelling zijn zeldzame bijwerkingen veroorzaakt door deze drug. Gemeenschappelijke medicijnen interacties te veroorzaken met ACE-remmers zijn onder andere aspirine, ibuprofen, naproxen en kaliumsupplementen. Dit type van de bloeddruk medicatie behandelt ook hartfalen en beroertes kan voorkomen.

Calciumantagonisten

Calciumantagonisten zijn bloeddruk medicijnen ontworpen om calcium te blokkeren van het invoeren van het bloedvat spieren en het hart. De afname van calcium veroorzaakt de cellen van deze structuren te ontspannen, effectief verlagen van de bloeddruk en stress op het hart. Verapamil, diltiazem, Norvasc en Procardia zijn enkele van de merknaam voorschriften in deze klasse van geneesmiddelen. Bijwerkingen van calciumantagonisten behoren constipatie, hoofdpijn, blozen en te lage bloeddruk. Aritmie en leverfalen zijn zeldzame bijwerkingen van deze medicijnen. Interacties kunnen voorkomen met verapamil en diltiazem, en grapefruitsap kunnen problemen veroorzaken als goed. Calciumantagonisten behandelen van hoge bloeddruk, angina pectoris en hartritmestoornissen.