Longtuberculose Diagnose

Tuberculose is een wereldwijd probleem. Ondanks het feit dat de methoden van preventie en behandeling van deze ziekte zijn op grote schaal bekendheid over de hele wereld, deze ziekte doodt nog steeds aanzienlijke aantallen mensen over de hele wereld, vooral in de minder ontwikkelde landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië . Armoede en HIV zijn factoren die bijdragen aan het voortduren van deze ziekte. Veel methoden bestaan ​​om longtuberculose diagnosticeren.

Definitie

Tuberculose (vaak afgekort als TB, een acroniem dat staat voor tuberkelbacterie) is een ziekte die de menselijke longen aantast. Deze ziekte stelt interne zweren in de longen van de patiënt. Dit veroorzaakt regelmatig hoesten en bloed kan zichtbaar in hoest en sputum zijn. De meeste gevallen van tuberculose zijn gemeld in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het wordt veroorzaakt door mycobacterium. lthough deze ziekte treft voornamelijk de longen, kan ook verspreiden naar andere organen van het lichaam.

Hoe tuberculose-infectie Spreads

Zoals reeds vermeld, wordt deze ziekte veroorzaakt onderlinge bacterie Mycobacterium tuberculosis. Een persoon kan eenvoudig worden besmet door het inademen van lucht druppeltjes uit niesde door een reeds besmette persoon. Het gevaar van TB ziekte doen verblijven in een slapende fase in het menselijk lichaam voor vele jaren. De besmette persoon kan zelfs geen idee dat hij gevangen heeft deze ziekte. In andere gevallen kunnen TB actief in een aantal individuen binnen een paar weken van hun besmetting geworden.

Longtuberculose Diagnose

Een biopsie is wanneer een stukje weefsel van de aangetaste delen van het lichaam wordt verwijderd. Meestal voegt de chirurg een naald met behulp van een holle buis met een weefselmonster te verzamelen. Soms worden geopend biopsieën die chirurgie met gebruik van anesthesie omvat. Zodra het weefsel wordt verzameld, wordt vervolgens onderzocht en geanalyseerd. Tuberculose-infectie wordt geïdentificeerd door middel van een positieve lezen, en de juiste behandeling wordt dan toegediend.

.

X-Ray Technology

X-stralen worden ook gebruikt bij de diagnose longtuberculose. Het proces maakt gebruik van elektromagnetische straling door het gebruik van machines verzending X-ray deeltjes, bekend als fotonen. De röntgenopnamen van de betrokken delen zoals de longen worden dan doorgegeven aan een scherm en gefotografeerd. Artsen kijk dan voor TB borden en maak een juiste diagnose.

CT-scan

Een CT-scan kan ook de diagnose van TB voorwaarden. De persoon wordt geëvalueerd gaat liggen op een smalle tafel-achtige structuur. Deze structuur schuift dan door de CT scanner. De structuur vooruitgang langzaam door het midden van de CT scanner. Een fotografisch beeld van de borstkas en de long gebied opgenomen. Artsen kunnen dergelijke beelden gebruiken om het individu voor TB infecties te evalueren.

Bronchoscopie

Longtuberculose wordt ook gediagnosticeerd via de bronchoscopie methode. Een bronchoscopie inrichting wordt in de longen door middel van een starre of buigzame buis. De buis wordt ingebracht door de mond of de neus in de longen. De procedure wordt uitgevoerd onder algehele anesthesie. Zodra de buis de longen bereikt, kunnen de artsen zien door de ingeschoven buis en de longen voor tuberculose-infectie visueel onderzoeken.