Longontsteking Symptomen bij volwassenen

Op een gegeven moment in de geschiedenis, een longontsteking was één van de belangrijkste doodsoorzaken. Nu is zeer goed te behandelen, maar het is belangrijk dat het vroeg wordt herkend en voorkomen verslechtering; longontsteking kan nog steeds de voorbode van een lang verblijf in het ziekenhuis als ze niet goed behandeld.

Bovenste luchtweginfectie

Een van de eerste tekenen van longontsteking is een bovenste luchtwegen, waaronder de hoest, keelpijn en congestie die begint bij verkoudheid. Wanneer een koude gaat op voor dagen met geen teken van te laten up, het is zeer goed mogelijk dat het zich zal ontwikkelen tot een longontsteking.

Vermoeidheid

Vermoeidheid wordt vaak geassocieerd met vroege tekenen van longontsteking. Particulieren kunnen moe en uitgeput voelen en moeite hebben met het vinden van energie om de eenvoudigste taken uit te voeren, zelfs na uren van de slaap.

Koorts en rillingen

Een ander teken van de naderende longontsteking wordt afwisselend koorts en koude rillingen. Vaak gevoelens van extreme koorts worden op de voet gevolgd door het gevoel dat alle warmte van de kamer heeft verlaten.

Hoest

Volwassenen zullen ontwikkelen vaak een droge, zware hoest zonder slijm.

Desoriëntatie

Een van de meest veelbetekenende tekens een gevoel van desoriëntatie en duizeligheid. Het begin van een longontsteking komt vaak met een concentratiestoornissen, delirium en een gevoel vaak geassocieerd met het nuttigen van een paar alcoholische drankjes.