Longkanker Informatie voor Kids

Longkanker Informatie voor Kids

Longkanker is de grootste kanker moordenaar van de volwassenen in de Verenigde Staten. Roken veroorzaakt de meeste longkankers. Kinderen die veel roken verhogen de kans op latere longkanker te ontwikkelen als volwassenen.

Roken verhoogt risico

Een derde van de kinderen op dit moment rookt. De gemiddelde leeftijd begonnen ze 11 was Stoppen met roken, ongeacht uw leeftijd, vermindert de kans op het krijgen van longkanker.

Dreiging van Radon

Radon is een natuurlijk voorkomend gas, is de grootste oorzaak van longkanker bij niet-rokers, het doden van ongeveer 2.900 niet-rokers per jaar. Kinderen zijn gevoeliger voor radon dan volwassen zijn.

Gevaarlijke meeroken

Meeroken is de derde belangrijke oorzaak van longkanker. Kinderen blootgesteld aan passief roken ook het risico van astma-aanvallen, frequente bronchitis en longontsteking en eventueel oorontsteking.

Symptomen

Op elke leeftijd, kan longkanker symptomen zijn onder meer een hoest die niet weg zal gaan, pijn op de borst, bloed ophoesten, kortademigheid, piepende ademhaling, frequente ziekte, verlies van eetlust en vermoeidheid.

Behandeling

Behandelingen voor longkanker omvatten chirurgie, bestraling, chemotherapie, een soort lasertherapie, cryotherapie te bevriezen en te vernietigen de kanker of een combinatie hiervan.

Het verminderen van risico's

Kinderen kunnen hun risico op het ontwikkelen van longkanker door nooit te roken en het vermijden van passief roken te verminderen. Ook kunnen woningen radon worden getest en luchtverontreinigende stoffen vermeden.