Long-Term Symptomen Bijwerkingen van Aangeboren lymfoedeem

Long-Term Symptomen Bijwerkingen van Aangeboren lymfoedeem

Lymfoedeem wordt gekenmerkt door ophoping van vloeistof in de extremiteiten. Slecht functionerende of onbestaande lymfeklieren voorkomen dat een goede afvoer van lymfevocht. Aangeboren lymfoedeem gevolg van een erfelijke afwijking, volgens de University of Pittsburgh. Deze aandoening veroorzaakt een aantal symptomen die vaak behoefte aan levenslang beheer evenals bepaalde complicaties.

Huid

Lymfoedeem veroorzaakt de huid dikker rond het aangetaste gebied en neemt de gedaante van een sinaasappelschil. Diepe scheuren kan ook leiden lymfevocht te lekken uit de huid, volgens Dr Don R. Revis van Emedicine.com

Zwelling

De zwelling als gevolg van lymfoedeem varieert van mild tot ernstig en uitschakelen volgens de Mayo Clinic. In het ergste geval kunt u geen gebruik maken van de aangedane ledemaat helemaal.

Ontsteking

De ophoping van vocht en eiwit in het lichaam veroorzaken een ontstekingsreactie die een aantal veranderingen in het lichaam. Dit kan leiden tot terugkerende infecties en zelden, lymfangiosarcoom-een kankergezwel, aldus Revis.

Bilaterale Aangeboren Lymfoedeem

Bilaterale aangeboren lymfoedeem-waarbij de onderste en bovenste ledematen worden soms aangetast verbetert na verloop van tijd spontaan, aldus Revis.

Behandeling

Terwijl u kan niet volledig genezen lymfoedeem, kan meerdere behandelingen symptomen te beheren. Dit omvat lymfedrainage massage, compressie slijtage, oefeningen en in de meest ernstige gevallen chirurgie.