Long Range Symptomen van de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een ziekte veroorzaakt door een tekenbeet. In de Verenigde Staten, de Deer Tick is de meest voorkomende drager van de ziekte van Lyme. Deze kleine teken zijn niet groter dan een speldenknop. Echter, de lange afstand symptomen van de ziekte van Lyme ernstig.

Betekenis

De ziekte van Lyme wordt opgelopen wanneer een persoon wordt gebeten door een geïnfecteerde herten teek. De meest herkenbare teken is een red bull's eye uitslag op de plaats van de beet. De uitslag kan zo snel verschijnen als in een dag of twee wel of niet verschijnen totdat een maand later.

Effecten

Tekenen, symptomen, en de lange termijn effecten variëren van persoon tot persoon omdat verschillende lichaamsdelen en organen zijn aangetast. Hoe eerder de behandeling begint, hoe beter.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen zijn huiduitslag, griepachtige verschijnselen, gewrichtspijn (vaak in de knieën), gezichtsverlamming, gevoelloosheid, spierzwakte en een beperkte beweging in de ledematen.

Behandeling

De eerste behandeling omvat een cursus van antibiotica gedurende 14 tot 21 dagen. In gevorderde ziekte van Lyme, kan intraveneuze antibiotica worden toegediend gedurende 14 tp 28 dagen, en het herstel kan lang duren. Complicaties van de intraveneuze therapie omvat een laag aantal witte bloedcellen, galstenen, en diarree.

Lange-termijn effecten

Spierpijn, zwakte en verminderde beweging kan zijn cadeautjes voor jaren in onbehandelde ziekte van Lyme. Stemmingswisselingen, slaap, concentratie en geheugenverlies kan optreden in latere stadia van de ziekte van Lyme.

Waarschuwing

Minder vaak voorkomende maar gerapporteerde symptomen van laat stadium de ziekte van Lyme zijn onder andere een onregelmatige hartslag, ooginfecties, hepatitis, en extreme vermoeidheid.