Ljusterapi för sömnstörningar

Sömnstörningar kan lämna en känsla allvarligt trött och dra hela dagen. Ljusterapi är en nyare metod för helande, men solens strålar att den simulerar har gett oss milda helande från tidernas begynnelse. Denna typ av behandling har hjälpt många människor med depression, sömnstörningar och trötthet.

Sova Disorders

Sömnstörningar är ganska vanliga och oftast innebär en oförmåga att somna, vaknar mitt i natten, eller orolig sömn. Denna brist på ordentlig sömn mönster kan orsakas av kroppens dygnsrytm som utanför, som signalerar till hjärnan att frigöra melatonin vid fel tid. När detta händer, säger det kroppen att sova och vara vaken vid fel tider på dagen. När sömnstörningar inträffar, minskar sin energinivå och normala dagliga funktion är nedsatt.

Ljusterapi

Ljusterapi, även känd som fototerapi, används för att stimulera serotonin, dopamin och melatonin signalsubstanser i hjärnan genom att släppa ut ljus som efterliknar det naturliga ljus som kommer från solen. När denna speciella ljuset kommer i kontakt med huden och receptorer i ögonen, är det tänkt att återställa kroppens dygnsrytm klocka och kroppsliga. Detta bidrar till att sätta din kropp tillbaka på en normal tidtabell, berättar det när som förbereder sig för att sova och när man ska vara vaken. Det minskar depression, trötthet och oförklarlig suget efter kolhydrater genom att balansera ut kroppens rytmer och hormonnivåer.

Behandling

I en ljusterapi session, är ljus som avges från speciella lampor som är konstruerade i en ljuslåda. Tidpunkten för ljusexponering är nyckeln; 45 till 60 minuter per dag kommer att hjälpa till att återställa kroppens klocka, men denna ljusexponering måste göras under dagen, helst på morgonen vid uppvaknandet.

Tips

Under vintermånaderna, gå en promenad utanför om möjligt, även om det är molnigt. Detta kommer att utsätta dig för några naturliga solstrålarna. Öppna persienner och takfönster om möjligt. Utöver ljusterapi, se till att införliva en hälsosam kost för att säkerställa rätt näringsämnen är närande kroppen, ta upp en regelbunden motion regim och försöka hålla sig till en regelbunden sömn schema så mycket du kan.

Försiktighet

Kontrollera etiketten varningar på några mediciner eller naturläkemedel kosttillskott som du tar för att se om de är ljuskänsliga. Ljusterapi ska inte användas samtidigt som dessa typer av läkemedel eller kosttillskott.