Livsmedel för att bota munsår

Munsår, även kallade feber blåsor, är smärtsamma sår som ofta förekommer runt munnen eller på läpparna. Munsår orsakas av herpes virus och när det inte finns några botemedel för munsår, det finns åtgärder du kan prova för att minska frekvensen och painfulness av dem. Läs vidare för att hitta mat som du kan äta för att minska munsår.

Vitamin B12

En hälsosam kost kan faktiskt hjälpa dig att hålla frekvensen av munsår. Studier visar att personer med munsår är låga på vitamin B12. När de lägger till detta vitamin i kosten, många människor ser direkt förbättring av deras tillstånd.

Arginin

Livsmedel som innehåller mycket arginin har visat sig underlätta tillväxten av herpesvirus, medan lysin arbetar för att hämma viruset.
Undvik mat med hög arginin, såsom choklad, nötter, frön och havregryn.

Mat att äta

Att äta vanlig yoghurt är bra för att förebygga munsår. Yoghurt har visat sig stimulera immunförsvaret, och människor som lägger yoghurt till sin dagliga kost sades ha blivit färre, om några, munsår.

Livsmedel som förhindrar munsår är: nötkött, fisk, kyckling, ost, mjölk, ägg och frukt. Gör dessa livsmedel en del av din dagliga kost för att hålla kontroll över munsår utbrott.

Huskurer

För att torka ut munsår, försök stöpning en tepåse i kokande vatten i några minuter. Låt den svalna och sedan tillämpa den på såren. Efter några dagar av munsår kommer skorpa över och försvinna.
Tillämpa mintextrakt till ömma kommer att påskynda läkningsprocessen.

Om du fortfarande har problem med munsår eller om det blir värre, kontakta din läkare för att få hjälp och medicin du behöver.