Liver Transplant Feiten

Een levertransplantatie is een procedure om een ​​zieke lever te verwijderen en te vervangen door een gezonde lever van een donor. Ongeveer 6.000 van deze transplantaties worden uitgevoerd in de Verenigde Staten elk jaar, volgens de MayoClinic.com.

Redenen

Lever transplantaties worden gebruikt eindstadium leverfalen te behandelen. Dit kan worden veroorzaakt door cirrose, cystische fibrose, leverkanker of ziekte van Wilson.

Risico's

Levertransplantaties kan ernstige bijwerkingen, inclusief galwegen complicaties, bloedingen, geheugen problemen, infecties of afwijzing van de donor lever het lichaam te hebben. De medicijnen die tijdens en na de procedure bijwerkingen zoals hoofdpijn en misselijkheid.

Verkiesbaarheid

Er is een tekort aan donor levers in de VS Patiënten nodig een levertransplantatie te gaan op een wachtlijst, met de ziekste mensen verhuisden naar de top van de lijst, volgens de American Liver Foundation.

Donoren

Levers voor transplantatie kan afkomstig zijn van overleden of levende donoren. Lichaamsgrootte en bloedgroep zijn de belangrijkste factoren bij het overeenkomen met een lever van een donor.

Vooruitzicht

Lever transplantatie patiënten hebben een 75 procent vijf jaar te overleven, volgens de American Liver Foundation. Het overlevingspercentage iets hoger voor wie weefsel ontvangen van een levende donor volgens de fundering.