Lipoproteïnen Dat Verminder Blood Cholesterol

Lipoproteïnen Dat Verminder Blood Cholesterol

Volgens de Centers for Disease Control, hart-en vaatziekten is de nummer één doodsoorzaak onder mannen en vrouwen in de Verenigde Staten. Cholesterolgehalte in het bloed spelen een belangrijke rol bij de kans op iemand die het ontwikkelen van een hartaandoening, en de soorten lipoproteïnen in het bloed aanwezig zijn een bepalende factor.

Identificatie

De organen en weefsels in het lichaam bevatten alle cellen die koolhydraten, eiwitten en vetten metaboliseren om de algemene werking van het lichaam te handhaven. Vetten - of lipiden - zijn de materialen die kunnen invloed hebben op gezondheid van het hart wanneer ze worden ingenomen in grote hoeveelheden. Zoals koolhydraten en eiwitten, vetten worden vervoerd door het bloed en in de cellen. Om uit de bloedbaan en in de cellen te bewegen, vetmoleculen vereisen een speciale drager om door celmembranen. Lipoproteïnen zijn die dragers.

Soorten

Het lichaam fabrikanten twee verschillende typen lipoproteïnen - high-density lipoproteïnen (HDL) en lage dichtheid lipoproteïnen (LDL). Een lipoproteïne drager bestaat uit een eiwitmolecuul dat wordt bevestigd aan een cholesterol molecuul en draagt ​​het in de cel. Hoofdbaan een LDL is om dat te doen; echter HDLs spelen een aanvullende rol. HDL's ook werken op te ruimen overtollige cholesterol rondzweven in de bloedbaan. Zij zijn degenen die werken aan de totale cholesterolgehalte in het bloed verlagen.

Bloedtesten

De enige manier om welke soorten lipoproteïnen in het bloed aanwezig zijn is om een ​​cholesterolniveau check gedaan op jaarbasis hebben. Bloedonderzoeken worden uitgevoerd om te bepalen wat cholesterol van een persoon zijn. Ofwel een eenvoudige bloedtest kan worden gedaan of een lipoproteïne profiel scherm kan worden uitgevoerd als onderdeel van een routineonderzoek. Lipoproteïne profielen zorgen voor een meer begrijpend lezen dan een eenvoudige bloedtest. Beide soorten tests te controleren op LDL en HDL niveaus; echter lipoproteïne profielen ook controleren voor triglyceride niveaus. Triglyceriden zijn een ander type vet dat is verspreid over de spieren en weefsels in het lichaam.

Functies

Naast het uitvoeren cholesterol moleculen in de cellen, kunnen beide typen lipoproteïnen in de bloedbaan. Een groot aantal LDL in het bloed: de cellen meer dan genoeg cholesterol om goed te functioneren. Een groot aantal LDL in het bloed betekent ook dat de overmaat cholesterol door deze moleculen worden gedragen wordt verdeeld langs vaatwanden hele lichaam. Zoals HDLs werk op te ruimen het overtollige, een hoog aantal HDL-moleculen in het bloed betekent dat een eventueel overschot wordt opgepikt en weg als afval producten uitgevoerd.

Preventie / Solution

De beste manier om HDL te verhogen is door middel van dieet en lichaamsbeweging. Voorwaarden die werken tegen het behoud van gezonde HDL niveaus zijn sigaret roken, overgewicht en een inactieve levensstijl. Koolhydraatarme diëten rijk aan vis, fruit, groenten en volkoren granen helpen om HDL te verhogen. Vetrijke diëten laag in fruit, graan en groenten zal het tegenovergestelde effect hebben. Vrouwen die 55 jaar of ouder en mannen die 45 jaar of ouder zal waarschijnlijk in een verhoging van LDL-niveau als gevolg van het verouderingsproces. Personen met een familiegeschiedenis die hart-en vaatziekten omvat een bijzonder risico lopen.