Lipitor bijwerkingen van langdurig gebruik

Lipitor is een merknaam versie van het generieke medicijn atorvastatine calcium, die wordt gebruikt om het cholesterolgehalte te verlagen. Het wordt vervaardigd door Pfizer geneesmiddelen en is gebruikt door bijna 30 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Lipitor is ontworpen voor zowel korte of lange termijn gebruik. Echter, sommige gebruikers die Lipitor duren voor meerdere jaren verschillende bijwerkingen die zich ontwikkelen na verloop van tijd merken.

Verlies van de botdichtheid

Personen die gebruik Lipitor gedurende verscheidene jaren vaak verlies van botdichtheid ervaren als een bijwerking.

Krampen in de benen

Pijnlijke krampen in de benen te ontwikkelen na een of twee jaar van gebruik. Deze krampen neiging om zich 's nachts en interfereren met het vermogen van een individu om te slapen.

Verminderde Alcohol Tolerance

Een verhoogde reactie op alcohol kan optreden na verloop van tijd, terwijl het nemen van Lipitor als het leverfunctie kan afnemen.

Verminderde hersenfunctie

Sommige individuen hebben gecompromitteerd hersenfunctie ervaren, wat resulteert in onduidelijke spraak en een verminderde motorische vaardigheden, als een neveneffect van Lipitor na drie jaren van gebruik.

Night Twitches

Rusteloze benen syndroom en gewelddadige nacht samentrekkingen zijn gekoppeld aan langdurig gebruik van Lipitor termijn.