Lijst van voedingsmiddelen die worden Monocotylen

Lijst van voedingsmiddelen die worden Monocotylen

Een eenzaadlobbige is een plant die één zaad blad produceert, in tegenstelling tot een tweezaadlobbige die een plant die twee blad zaden produceert. Een plant die een eenzaadlobbige kan een plant zijn of kunnen behoren eten planten. Monocots meer dan 25 procent van alle bloeiende planten in de wereld.

Familiar Plant Families

Deze plant groep bevat enkele van de meest bekende plantenfamilies. Eenzaadlobbigen omvatten planten- groepen zoals lelies, agaves, palmen, orchideeën en grassen.

Belangrijke Monocot voedselgewassen

Als één van de belangrijkste organismen op de planeet eenzaadlobbigen als voedingsgewassen zijn rijst, tarwe, maïs, rogge en gerst.

Veel Tropische vruchten zijn Monocotylen

Veel tropische vruchten zoals bananen, ananas, kokosnoten en data komen uit eenzaadlobbigen.

Zoetheid

Een ander nietje populair over de hele wereld is rietsuiker; die ook is afgeleid van planten die worden aangemerkt als eenzaadlobbigen.

Eten Bomen

Palm planten eenzaadlobbigen en ook geëxtraheerd voor gebruik als bakolie. Bamboe, die kan worden gestoomd en gebruikt als groente, in dezelfde voedingsgroep.

Vanille

Vanille, gebruikt als voedsel aroma, is onderdeel van de eenzaadlobbige familie van orchideeën. Vanille wordt gewonnen uit de zaaddragende vruchten als de vanille-orchidee plant.