Lijst van Gezond & ongezond voedsel

Lijst van Gezond & ongezond voedsel

Per definitie zou een gezond dieet een die gezondheid en vitaliteit bevordert, terwijl het verstrekken van voldoende calorieën om een ​​energieke levensstijl ondersteunen betekenen. Kijkend naar de brede selectie van items op supermarkt-winkelschappen of het menu van een restaurant, het is makkelijk te begrijpen waarom mensen zijn verward over de voedingsmiddelen die gezond worden beschouwd en het voedsel dat niet.

Voordelen

Het maken van de gezondheid-bewuste keuzes in voeding zal op lange termijn dividenden te betalen, die u helpen om een ​​fit en sterk lichaam goed in uw hogere jaren te behouden. Studies hebben het belang van goede voeding bevestigd in de strijd voor de preventie en behandeling van vele ziekten, waaronder hoge bloeddruk, diabetes, hart-en vaatziekten en verschillende vormen van kanker.

Five-Star Foods

Voedingsmiddelen uit deze categorie zijn onverwerkte, ongeraffineerd en zeer voedzaam en geladen met vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren. Kies de meerderheid van uw voedsel uit de dagelijkse deze lijst: alle vers fruit, groene en rode paprika's, tomaten, boerenkool, asperges, yams, gerst, bonen, wortelen, bruine rijst, boerenkool, broccoli, en alle andere groene groenten of salade groenten ; ook, zalm, sardines, forel, eiwitten, magere kwark, schaaldieren, kip, kalkoenfilet, groene thee en rooibos thee.

Vier-Star Foods

Verscheidenheid en voeding toe te voegen aan uw dieet, misschien voedsel dat licht wordt verwerkt of die een beetje meer vet. Inbegrepen zijn 100% volkoren ongezoete granen, brood en pasta, mager gehakt, magere gemalen kalkoen, hele eieren, magere kaas, zure room, yoghurt, kwark, natuurlijke pindakaas, olijven, avocado's, noten en zaden, en extra vergine olijfolie.

Drie-Star Foods

Deze voedingsmiddelen zijn niet verschrikkelijk, maar ze zijn niet zo geweldig. De meeste suiker of vet hebt toegevoegd, worden zwaar bewerkte en veel van hun voedingswaarde is verdwenen. Gebruik deze voedingsmiddelen bij gelegenheid: grutten, witte rijst, witte pasta, bagels, instant havermout, vlok granen, magere stukken lunch vlees, op smaak gebrachte yoghurt.

Zero-2 Star Foods

Als je het eten van veel van deze voedingsmiddelen, ben je waarschijnlijk die tekenen vertonen van het met extra lichaamsvet en gezondheidskwesties. De onderstaande items zijn vol van geraffineerde suiker, verzadigd vet, of hoofdzakelijk gemaakt van gebleekte, witte bloem: pretzels, chips, koekjes, snoep, crackers, wit brood, muffins, gezoete granen uit dozen, regelmatige lunch vlees, hotdogs, worst, spek , ham, rosbief of varkensvlees, boter / margarine, gefrituurd voedsel, schokkerig, frisdrank, donuts, taart, cake, fettuccine Alfredo, gearomatiseerde volle melk, gehydrogeneerde verkorten.

Overwegingen

Slechte voedingsmiddelen niet alleen goed smaken, die vaak minder duur dan de gezonde voedingsmiddelen zijn. De lage kosten en instant bevrediging factor van fast food maakt het zeer aantrekkelijk voor tieners en mensen met een beperkt budget. Overweeg het winkelen bij een boerenmarkt of tegen lage magazijnen, het splitsen van bulk aankopen met een andere persoon.