Lijst van Geneeskrachtige Planten in India en hun toepassingen

Lijst van Geneeskrachtige Planten in India en hun toepassingen

Genezers en alternatieve geneeskunde beoefenaars hebben gebruikt planten als medicijn voor duizenden jaren. Deze planten kunnen helpen verzachten de pijn, het opruimen van huidproblemen, de spijsvertering en nog veel meer. Vele medicinale planten in India zijn bloemen die er leuk uit in potten rond het huis maar ook als nuttig in de geneeskunde. India bevat tientallen geneeskrachtige planten die veel Indiase inboorlingen nog steeds gebruik in holistische remedies vandaag.

Kurkuma

Kurkuma, ook wel haldi, is een zeer belangrijke Indiase specerij. Afkomstig uit Zuid-Aisa, het groeit met lange, slanke bladeren en gele trechtervormige bloemen. De bloemen groeien van de zakken van de lichtgroene pinecone vormige vorm groeien uit de top van een enkele stam. Hoewel de bloemen zijn geel, kurkuma zelf komt uit de gekookte en gedroogde wortels van de plant. Ze leveren een geel poeder gebruikt voor uitharding hoest en verkoudheid, pijnlijke spieren, oogziekten en koorts. Kurkuma wordt zelden alleen gebruikt; genezers meng het vaak met melk, boter, melk wrongel of aloe voor het aanbrengen of inname van een dikke gele pasta te maken.

Ashwaghanda

De ashwaghanda kruid groeit eeuwig en is inheems in de drogere gebieden van India. Het groeit dik, vezelig groene stengels en produceert kleine groene bloemen en weinig oranje of rode vruchten. Deze plant groeit tot circa 6 meter hoog onder de juiste zorg en is gemakkelijk stekken, zaden en wortels divisie. Want het is een lid van de nachtschadefamilie, moet alleen ervaren genezers deze plant te gebruiken. Het wordt gebruikt om ernstige aandoeningen zoals tuberculose en lepra, de pijn van reuma en minder aandoeningen zoals vermoeidheid en zwelling behandelen. Herstellenden neem het vaak om hun kracht te herstellen en gezonde mensen gebruiken het om hun immuunsysteem te verbeteren, als een antioxidant en zelfs als een afrodisiacum.

Ceylon Hydrolea

De Ceylon hydrolea groeit jaarlijks in vochtige, vochtige gebieden van India. Deze kleine briljant blauwe bloemen hebben vijf bloemblaadjes elk. Hun kleur is zo helder dat ze gemakkelijk kunnen worden gezien van een afstand, hoewel hun stengels en bladeren zijn niet zo opzichtig als de bloemen zelf. De bladeren bevatten antiseptische eigenschappen volgens Bloemen van India.Healers pureer de blaadjes in een pulp en gebruik ze als reinigende kompressen op zweren. Hoewel helder, de bloemen hebben geen waarneembare geneeskrachtige eigenschappen.