Lijst van FDA goedgekeurde medicijnen voor de preventie van osteoporose

Lijst van FDA goedgekeurde medicijnen voor de preventie van osteoporose

Verschillende soorten voorgeschreven medicijnen kan helpen voorkomen dat mensen osteoporose. Alle klassen van geneesmiddelen werken op verschillende manieren te handhaven en herstellen botmassa en sommige klassen bevatten verschillende opties. Patiënten moeten praten met hun arts over welke medicatie ze het meest zullen profiteren wanneer ze niet osteoporose kunnen voorkomen door regelmatig te oefenen en nemen in 1,000-1,200 mg calcium en 400-600 IE vitamine D per dag.

Bisfosfonaten

Auteurs van een Mayo Clinic factsheet notitie die bisfosfonaten vooral kunnen profiteren mannen met osteoporose en mensen die botmassa hebben verloren omdat ze op lange termijn steroïde therapie hebben ondergaan. Medicijnen in het bisfosfonaat klasse werk van het voorkomen van de afbraak van het bot door het blokkeren van de werking van cellen genaamd osteoclasten. De Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurde medicijnen in deze klasse zijn alendroninezuur (Fosamax van Merck; generieke geneesmiddelen beschikbaar), ibandronaat (Boniva van Roche), risedronaat (Actonel van Procter & Gamble; generiek beschikbaar), en zoledroninezuur (Reclast van Novartis; generieke geneesmiddelen beschikbaar).

Calcitonine

De schildklier calcitonine en beenderen maken van het hormoon aan de activiteiten van osteoclasten remmen. Unieke geleverd via neusspray, kan patiënten in de VS kiezen voor generieke calcitonine producten te gebruiken van Apotex of MDRNA, of om Fortical gebruik van Upper-Smith of Miacalcin van Novartis. Voorschrijvers neiging om calcitonine te reserveren voor patiënten die andere medicijnen niet kunnen nemen om osteoporose te voorkomen.

Oestrogenen

Bij jonge vrouwen in het bijzonder, oestrogeen voorkomt de afbraak van het bot. Wanneer de menopauze verlaagt de vrouwen hebben de natuurlijke productie van oestrogeen, kunnen vrouwen profiteren van hormonale substitutietherapie. De bezorgdheid over de kanker en cardiovasculaire risico's van langdurig oestrogeen suppletie, echter, zijn begonnen het beperken van het voorschrijven van HST voor de preventie van osteoporose.

Selectieve Oestrogeen Receptor Modulators

Selectieve oestrogeen receptor modulatoren nabootsen oestrogeen in het lichaam. Momenteel, raloxifene, door Eli Lilly markt gebracht onder de merknaam Evista, de enige SERM dat een indicatie FDA voor de behandeling en preventie van osteoporose heeft. En SERM - - De Mayo Clinic auteurs ook de borstkanker medicijn tamoxifen te identificeren als een anti-osteoporose optie voor vrouwen ouder dan 50 jaar.

Teriparatide

In tegenstelling tot de andere medicijnen die op deze lijst, teriparatide voorkomt osteoporose door het stimuleren van de groei van botweefsel. De markt gebracht door Eli Lilly als Forteo, teriparatide is een synthetische versie van bijschildklierhormoon en moet worden ingespoten.