Lijst Drie vegetarische diëten

Lijst Drie vegetarische diëten

Vele redenen kan het besluit van een persoon om een ​​vegetarisch dieet te houden beïnvloeden. Culturele overtuiging, gezondheid zorgen en ethische opvattingen behoren tot de meest voorkomende. Hoewel sommige mensen denken het volgen van een vegetarisch dieet is zo simpel als het uitsluiten van vlees, vis en gevogelte, kunnen er andere voedingsmiddelen uit te sluiten, afhankelijk van het soort vegetarisch dieet je kiest om te volgen. Leren over de verschillende types van vegetarische diëten kan u helpen beslissen welke het beste is voor jou.

Lacto-vegetarisch

Een vegetarisch dieet dat vlees, gevogelte, vis en eieren uitsluit staat bekend als een lacto-vegetarisch dieet. De "lacto" in lacto-vegetarische betekent "zuivel" in het Latijn. Melk, kaas, boter en andere zuivelproducten worden opgenomen in een lacto-vegetarisch dieet, maar kan van andere types van vegetarische diëten worden uitgesloten. Vanwege zuivel kan een goede lacto-vegetarisch dieet rijk aan calcium, proteïne, vitamine D en zink. Het kan ook lager cholesterol vanwege de uitsluiting van eieren.

Ovo-vegetarisch

Een ovo-vegetarisch dieet sluit vlees, gevogelte, vis en zuivel. De "ovo" in ovo-vegetarisch is Latijn voor "ei", die is toegestaan ​​in dit soort vegetarisch dieet. Veel mensen kunnen kiezen voor een ovo-vegetarisch dieet omdat ze lactose-intolerant of zich zorgen maakt over het eten van zuivelproducten. Ovo-vegetariërs vaak verbruiken producten op basis van soja en tofu in plaats van zuivel. Sojamelk kan een adequate vervanging voor koemelk omdat het bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit. Sojaproducten ook grote bronnen van calcium en zink als onderdeel van een ovo-vegetarisch dieet.

Lacto-ovo-vegetarisch

Een lacto-ovo-vegetarisch dieet is over het algemeen het soort dieet gevolgd door de meeste mensen die zich identificeren als vegetariërs. Dit vegetarisch dieet sluit alle vlees, gevogelte en vis, maar laat zuivel en eieren. Veel mensen vinden dit soort vegetarisch dieet minder beperkend. Hoewel lacto-ovo vegetarisch dieet uitsluit vlees, gevogelte en vis, blijft veel vet en cholesterol door het opnemen van eieren en zuivelproducten. Een manier om het vet in het dieet verlagen is door het eten vetvrije en vetarme zuivelproducten, zoals magere melk en vetvrije yoghurt. Het eten van minder eieren of het verwijderen van de eidooiers kan je helpen minder cholesterol verbruikt.

Andere opties

Naast de drie genoemde vegetarische diëten, zijn er drie andere opties die je kunt overwegen: veganisme, pescatarianism en flexitarianism. Een veganistisch dieet is misschien wel het meest beperken dieet, en sluit alle vlees, gevogelte, vis, eieren en zuivelproducten. Veganisten ook voorkomen dat u geen voedsel of producten afkomstig van dieren, met inbegrip van honing, zeep, leer, bont, wol of zijde. Veganisten kan nodig zijn om vitamine supplementen of vitaminen verrijkte voedingsmiddelen consumeren om goede voeding te krijgen. Veganisten en vegetariërs moeten ook een diëtist om zeker te zijn dat hun dieet niet te laag is aan vitaminen, voedingsstoffen en mineralen.

Een pescatarian dieet sluit vlees en gevogelte, maar omvat ook vis, eieren en zuivelproducten. Veel mensen kiezen voor deze vorm van dieet, want vis is een grote bron van omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een goede gezondheid van het hart en de ogen en de ontwikkeling van de hersenen zijn.

Een flexitarian dieet is er een die alleen maar vlees, gevogelte, vis, eieren en zuivel kunnen in kleine hoeveelheden of in zeldzame gevallen.