Life Cycle van Enterobius

Enterobius vermicularis, ook bekend als de pinworm, is een van de meest voorkomende parasitaire infectie bij de mens. Het wordt verspreid wanneer pinworm eieren worden ingenomen door de gastheer. De symptomen kunnen perianale en vaginale jeuk, maar er kunnen geen symptomen. De meeste mensen zullen geïnfecteerd worden op een bepaald punt in hun leven.

Host Inslikken van Eieren

De levenscyclus van Enterobius vermicularis begint wanneer een mens opneemt eitjes van de worm. Enterobius vermicularis wordt meestal verspreid door kinderen at-duim zuigen leeftijd. Meestal een kind opneemt eieren op de lakens of kleding van een ander kind. Eieren worden vaak ingenomen en de parasiet verspreiden bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Tot 35 procent van alle Amerikaanse kinderen kan worden besmet, volgens de Universiteit van Hawaii.

Eieren Move to Host's Darmen

De eieren van Enterobius vermicularis verteerd en reizen naar ingewanden van de gastheer. Tijdens dit proces, de eieren vervellen twee keer. Juvenile pinworms verblijf in het ei, totdat zij hebben ontwikkeld. Zodra ze uitkomen, ze bewegen in de dikke darm. Het duurt een maand na inname voor vrouwelijke eieren te ontwikkelen en te beginnen met de productie van nieuwe eieren. Enterobius vermicularis leven in de ingewanden van de gastheer, overleven op bloed en weefselcellen.

Weergave

Enterobius vermicularis blijven dikke darm van de gastheer en beginnen te reproduceren. Na de paring, het vrouwtje produceert ongeveer 10.000 eieren bedekt met een kleverige membraan. De man sterft nadat hij bevrucht de eieren. 'S Nachts, verhuist ze naar de perianale huid en legt haar eieren op de perianum. Krachtige uitzetting van eieren verspreidt de kleverige eieren lange afstanden, zodat ze betrekking hebben op de perineum. Het vrouwtje kan sterven of terug te keren naar de darm.

Host Transmission

Perianale gebied van de gastheer wordt geïrriteerd en jeukende vanwege de kleverige vliezen. De gastheer krabt het gebied, het implanteren van eieren onder de vingernagels. De host verzendt eieren naar wat hij of zij aanraakt, waardoor de eieren achter om opgehaald te worden door de volgende gastheer.

Preventie / Solution

Om de verspreiding van Enterobius vermicularis voorkomen, moet vingernagels kort worden geknipt. Het wassen van de handen grondig na gebruik in een badkamer en voor het aanraken of het bereiden van voedsel is ook belangrijk. Wassen lakens en handdoeken in warm water kan ook helpen om de verspreiding van infecties te voorkomen. Medische behandeling als u symptomen ontwikkelt. De infectie wordt behandeld met de juiste medicatie.