Lichaamsdelen Beïnvloed door coronaire hartziekte

Lichaamsdelen Beïnvloed door coronaire hartziekte

Coronaire hartziekte (CHD) is een belangrijke doodsoorzaak onder de Amerikanen. Naar schatting 13 miljoen mensen zijn getroffen door de CHD. De ziekte beïnvloedt bijna elk deel van het lichaam. Orgaanfalen en zelfs de dood kan optreden als gevolg van een gebrek aan zuurstof in het bloed veroorzaakt door CHD.

Identificatie

Coronaire hartziekte (CHD) is een aandoening die de vlotte doorstroming van bloed naar het hart verstoort. Een kleverige substantie (plaque) begint op te bouwen in de slagaders, hun normale functie beperkt.

Effecten

De verminderde bloedstroom waardoor het hart harder werken om bloed te pompen naar de rest van het lichaam. Een persoon kan pijn op de borst of beklemming met CHD. Een hartaanval kan leiden.

Betekenis

Omdat het hart pompt bloed door het lichaam kunnen andere organen zoals de nieren negatief beïnvloed door CHD. De slagaders en hart zijn de meest beschadigde delen van het lichaam.

Functie

CHD veroorzaakt een verharding van de slagaders die begint in de kindertijd. De uitharding wordt veroorzaakt door een combinatie van vette materialen, cholesterol en andere mineralen in de opbouw van de vaatwand.

Preventie / Solution

Het eten van gezonde, vetarme voeding kan het risico op ernstige gevolgen van CHD te verminderen. Als u rookt, overleg dan met uw zorgverlener over stoppen met roken.