Lexapro bijwerkingen bij mannen

Lexapro, de handelsnaam van escitalopram, een selectieve serotonine heropname remmer gebruikt gegeneraliseerde angststoornis en depressie. Zoals met elke medicatie, kunnen sommige bijwerkingen optreden en moeten worden gecontroleerd en eventueel gerapporteerd. Hoewel sommige bijwerkingen zijn algemeen om zowel mannen als vrouwen, sommige zijn meer specifiek voor mannen; niet alle gebruikers van Lexapro zal een van deze effecten ondervinden.

Algemeen Side Effects

Constipatie, diarree en misselijkheid zijn de meest voorkomende gerapporteerde bijwerkingen van Lexapro te gebruiken bij beide geslachten. Verder kunnen sommige individuen rapporteren verlies van eetlust, duizeligheid en slaperigheid, en soms vermoeidheid en zweten.

Seksuele en emotionele Side Effects

Gemelde bijwerkingen omvatten ook een afname van seksuele vermogen of interesse. Specifiek, sommige mannen rapporteren een lagere seksueel verlangen, een lagere opwinding ervaring of erectiestoornissen, hoewel deze niet permanent voorwaarden. Sommige mannen hebben ook ernstige stemmingswisselingen gemeld. Meld een van deze effecten aan uw arts.

Male-specifieke effecten

Sommige mannen melden een langdurige en pijnlijke erectie. Als uw erectie langer dan vier uur, dan moet u onmiddellijk medische hulp te zoeken. Een klein percentage van de mannen melden ejaculatie stoornis, wat betekent ejaculatie vertraging.

Dosering

Studies tonen aan dat voor zowel mannen als vrouwen, verhoogde dosering verhoogt de incidentie van bijwerkingen; 20 mg / dag dosering kan zoveel keer zoveel meldingen van ongewenste effecten zoals iemand die 10 mg / dag, en wel vijf keer zo veel verslagen van degenen die placebo.

Medische behandeling

Zorgvuldig overleg met uw gezondheid provider wordt geadviseerd voor dit en alle medicijnen. Als u ziek-effecten, met inbegrip van impotentie of ernstige stemmingswisselingen opmerkt, raadpleeg dan uw arts. Speciaal voor langdurige erectie of van enige wijziging in de ontlasting kleur, zoek dan onmiddellijk.