Levensmiddelen voor een gezond dieet

Levensmiddelen voor een gezond dieet

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) baseert de voedselpiramide op zes groepen levensmiddelen. Voor een gezonde voeding, kun je niet alleen eten van de ene groep; moet voedingsmiddelen uit alle groepen om te garanderen u krijgt een uitgebalanceerde hoeveelheid vet, eiwit en koolhydraten, samen met de nodige mineralen en vitaminen. Als je weet hoe de groepen worden afgebroken en wat voedingsmiddelen zijn in elke sectie, kunt u weloverwogen keuzes die u in staat om gezond te eten te maken.

Grains

Korrels zijn brood, granen, rices en pasta's. Er zijn verfijnde en volle granen. Voor een gezonde voeding, kiezen voor meer hele granen en het minimaliseren van uw consumptie van bewerkte, geraffineerde granen die niet zo voedzame. De meeste volwassen mannen en vrouwen moeten ongeveer drie en een half tot vier ounce-equivalenten uit deze groep te eten. Voorbeelden van porties die tellen als een ons-equivalent in deze voedingsgroep zijn: één sneetje brood, 1/2 kopje gekookte rijst of pasta of 1 kopje van granen zoals havermout. Voedingsmiddelen uit deze groep zijn cruciaal, omdat de vezels die zij, die is geassocieerd met een verminderd risico van cholesterol en coronaire hartziekten.

Groenten

Groenten pack een nutritioneel punch. Volwassenen moeten streven om te eten ongeveer 2 1/2 tot 3 kopjes groenten per dag, afhankelijk van hun geslacht, leeftijd en mate van lichamelijke activiteit. Het eten van groenten levert vezels en essentiële vitaminen en mineralen, zonder toegevoegde vetten en calorieën. Als je eet een dieet met veel groenten, je je risico op een beroerte, hartaanval, diabetes, constipatie en overgewicht te verminderen.

Fruit

Canned, verse en diepgevroren fruit en vruchtensappen zijn in deze groep. De meeste volwassenen moeten elke dag eten ongeveer twee kopjes. Een gelijkwaardige portie is 1 kopje fruit, 1 kopje 100 procent vruchtensap en 1/2 kopje gedroogd fruit. Meest hele stukken fruit, zoals appels, bananen en peren, tellen als een portie. Het eten van een fruit-rijk dieet beschermt tegen bepaalde vormen van kanker, nierstenen en botverlies.

Melk

De melk voedsel groep omvat meer dan alleen melk. Harde en zachte kazen, ijs en yoghurt behoren tot deze groep. Kies vetarme en vetvrije producten om uw consumptie van verzadigd vet, cholesterol en calorieën te verminderen. Probeer om niet meer dan 3 kopjes per dag te eten. Voedingsmiddelen in deze groep bieden, calcium, eiwitten en vitamine D. Diëten met deze voedingsstoffen bouwen botmassa en te beschermen tegen osteoporose.

Vlees en Bonen

Deze groep omvat alle vlees en vis, elke vorm van boon, evenals eieren, noten en zaden. Tips voor het selecteren van de gezondste versies binnen deze groep zijn onder meer de keuze van mager vlees, het minimaliseren van uw inname van bewerkt vlees (worst en deli vlees), het beperken van de hoeveelheid toegevoegd vet in de voorbereiding en het kiezen van vis met een hoge concentratie omega-3 vetzuren. De meeste volwassenen nodig hebben tussen de vijf en een half en zes ounce-equivalenten van deze groep elke dag. Een equivalent-ounce is gelijk aan 1/4 kopje droge bonen, 1 eetlepel pindakaas of 1 ounce van vlees.

Olieverf

De term "olie" in deze voedingsgroep betrekking op de stof die in dressings, marinades en voedselbereiding, zoals olijfolie en canola-olie, alsmede de hoge concentratie van olie in avocado, noten en sommige vissen. Dergelijke oliën, samengesteld uit enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, zijn gezond voor u, want ze zijn een bron van noodzakelijke vitamine E en doen het cholesterolgehalte niet verhogen. Volgens de USDA voedsel piramide, moeten oliën alleen maar een splinter van uw dieet, 6 eetlepels per dag of minder, omdat ze bevatten veel calorieën.