Leukemie symptomen bij volwassenen

Leukemie is een kanker van het zachte weefsel in beenderen genoemd beenmerg. Beenmerg creëert rode en witte bloedcellen en leukemie veroorzaakt abnormale witte bloedcellen. Witte bloedcellen vormen en verdeel de bestrijding van infecties in het lichaam. De leukemie cellen vormen ook en snel te verdelen, verdringing normale witte en rode bloedcellen en daarmee niet zodat ze hun werk goed te kunnen doen.

Symptomen

Chronische leukemie patiënten kunnen ervaren geen symptomen of slechts milde symptomen. Degenen met acute leukemie vermoeidheidsverschijnselen, frequente infecties, koorts, koude rillingen, gewichtsverlies, zweten en botten pijn. Andere symptomen kunnen zijn blauwe plekken of bloeden gemakkelijk, gezwollen lymfeklieren en vergrote lever of milt. Ernst van symptomen zal afhangen van hoeveel leukemiecellen ontwikkelen in het lichaam.

Risicofactoren

Uw risico op het ontwikkelen van leukemie kan toenemen als u een familiegeschiedenis van de ziekte. Andere factoren kunnen bestraling omvatten zoals blootstelling aan geconcentreerde straling kan abnormale witte cellen. Bepaalde geneesmiddelen voor chemotherapie kan een hoger risico op leukemie veroorzaken.

Soorten

Leukemie heeft vier verschillende types afhankelijk van het type witte bloedcellen beïnvloed. Chronische lymfatische leukemie beïnvloedt lymfecellen en groeit langzaam en acute lymfatische leukemie groeit snel. Chronische myeloïde leukemie beïnvloedt de myeloïde witte bloedcellen en groeit geleidelijk tijdens acute myeloïde leukemie sneller groeit.

Overwegingen

Mensen met leukemie lijden frequente infecties en moeten vaccinaties voor griep en longontsteking krijgen. Vermijd drukte en iedereen die ook mag lijken besmettelijk. Wanneer er een infectie ontstaat een arts raadplegen onmiddellijk. Het kan nodig zijn om te worden opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling. Anemie kan pest mensen met leukemie en bloedtransfusies nodig zijn.

Behandeling / oplossing

De behandeling zal afhangen of de leukemie acute of chronische, de symptomen en de algehele gezondheid. Acute leukemie moet onmiddellijk worden behandeld terwijl die met chronische leukemie kunnen wachten. Chemotherapie doodt leukemie cellen en kunnen komen in de vorm van pillen of via injectie. Bestralingstherapie maakt gebruik van hoge-energiestralen leukemiecellen schade aan hun groei te stoppen. Straling kan worden gebruikt over het hele lichaam of in een gelokaliseerd gebied waar een verzameling van leukemiecellen worden gegroepeerd. Een kinase remmer drug genaamd Gleevec is in verband gebracht met een hoge mate van remissie, volgens het National Institute of Health.