Leukemie Symptomen bij een peuter

Peuters ziek. Soms heeft de ziekte niet weg. Als u denkt dat uw peuter heeft leukemie, is het noodzakelijk om uw kinderarts te zien. Leukemie is een vorm van kanker die bloedweefsel beïnvloedt, waaronder beenmerg. Het begint meestal in de witte bloedcellen. Uw arts kan uw peuter te onderzoeken en te bestellen verder testen als dat nodig is. Artsen meestal beginnen met het testen van leukemie met een bloedtest. Om een ​​duidelijke diagnose te krijgen, moet uw arts misschien een beenmerg biopsie uit te voeren.

Koorts en infectie

Een peuter met leukemie zal zijn toegenomen episodes van koorts en infectie. Gezonde kleuters kan koorts werking van tijd tot tijd, maar met leukemie, de koorts bijna constant. De toegenomen koorts en infecties met leukemie wordt veroorzaakt door afwijkingen witte bloedcellen. De rol van witte bloedcellen is te vechten tegen infecties, die niet kunnen worden uitgevoerd als uw peuter heeft leukemie.

Bloedarmoede

Anemie is een ander symptoom van leukemie bij peuters. Anemie is een aandoening waarbij het bloed een lager dan normale hoeveelheid rode bloedcellen. De leukemie interfereert met de productie van rode bloedcellen, die zuurstof transporteren door het lichaam beenmerg. Kijk voor uw peuter abnormaal kortademig na het spelen te worden. Hij zal ook al te moe heel gemakkelijk geworden. Als uw peuter lijkt uit stoom te lopen met zeer weinig activiteit, kan het bloedarmoede zijn.

Slechte eetlust

Peuters met leukemie hebben meestal een slechte eetlust. Dit symptoom kan alleen niet bepalen leukemie simpelweg omdat veel peuters hebben een slechte eetlust. De meeste peuters zullen eten als ze genoeg honger krijgt. Een peuter met leukemie zal een consistent slechte eetlust hebben en weigeren voedsel. Ook op zoek naar een plotseling verlies van eetlust. Als uw peuter plotseling begint te weigeren voedsel en niet binnen een paar dagen te verbeteren, zie uw arts om uit te sluiten elke medische omstandigheden.

Blauwe plekken en Bloeden

Een ander symptoom van leukemie is blauwe plekken en bloeden gemakkelijk. De blauwe plekken en bloeden kan worden veroorzaakt door zelfs zeer kleine verwondingen. Peuters met leukemie zal hebben frequente bloedneuzen. Uw peuter zal ook langdurig bloeden ervaren na een blessure. Ze zal zelfs hebben langdurig bloeden na een kleine schaafwond of knippen. Dit wordt veroorzaakt doordat leukemie voorkomt het beenmerg van het indienen hoeveelheid bloedplaatjes, dat de bloed toestaat te stollen.

Pijnloos Lumps en zwelling

Andere symptomen van leukemie dat je moet kijken naar zijn gezwollen lymfeklieren, die ook wel bekend als klieren. Zoek zwelling in het lichaam, vooral in de hals en lies. Peuters met leukemie kunnen ook ervaren pijnloos klontjes over hun hele lichaam. Deze knobbeltjes verschijnen meestal in de nek, oksels, buik en lies. Ze kunnen zelfs verschijnen rond de ogen. Dit wordt veroorzaakt door lage niveaus van normale bloedcellen.