Lemon Grass Voordelen

Lemongrass is een kruid dat gras lijkt en heeft een citroenachtige geur en smaak. Zijn veelzijdige eigenschappen zijn populair en nuttig wereldwijd. Zo zuidoosten Aziatische keuken vaak vraagt ​​om citroengras en plaatsen zoals India gebruiken als een geneeskrachtig kruid. De voordelen van het citroengras stoppen daar niet.

Profiel

Lemongrass is een tropische plant met lange, slanke bladeren die oorspronkelijk inheems in Zuidoost-Azië was. Het is echter nu gegroeid rond de wereld. De bladen kunnen groeien tot 5 voet (1,5 meter) hoog, en een etherische olie die hoofdzakelijk bestaat uit citral kan uit de bladeren worden onttrokken. Deze essentiële olie of de hele bladeren worden vaak gebruikt voor culinaire en medicinale doeleinden.

Voordelen van de gezondheid

Citroengras heeft anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Bijvoorbeeld, de inname van citroengras kan het spijsverteringskanaal van infecties of voedselvergiftiging te beschermen. Dit kruid heeft ook koortswerende en anti-mutagene eigenschappen, die koorts zal verminderen en respectievelijk achteruit chemisch geïnduceerde mutaties. Kruidenmengsels met citroengras kan ook bevorderen de spijsvertering van vetten; verlichten menstruele problemen, spierkrampen, slapeloosheid of misselijkheid; fungeren als een pijnstiller; verminderen van de effecten van de jetlag; zorgen voor een kalmerende anti-stress effect; ontgiften van het lichaam door middel van vaak plassen; stimuleren de bloedcirculatie; en koel het lichaam in de zomer door gestimuleerde transpiratie. Extern gebruikt, kan citroengras helpen bij de behandeling ringworm, voetschimmel, artritis, roos en vette huid voorwaarden.

Culinaire toepassingen

Vietnamese, Maleisische, Thaise en andere Zuidoost-Aziatische keuken vaak gebruik van citroengras in gevogelte en visgerechten. Het voegt een duidelijke citrus-achtige smaak. De bladeren worden fijn gehakt of gemalen om de smaak vrij te laten en te helpen bij de vertering van de grove bladeren. Lemongrass thee zijn ook populair en soms gebruikt voor een dieet. Sinds citroengras heeft een hoger gehalte aan citral (een verbinding met een sterke citroen-achtige eigenschappen) in de essentiële olie dan de werkelijke citroen, kan citroengras extract te vinden in producten zoals snoep, gebak en alcoholische dranken.

Andere voordelen en toepassingen

Lemongrass heeft een assortiment van andere toepassingen en voordelen. Het werkt als een insectenwerend middel onder de naam van citronella in bug sprays en kaarsen aan muggen, steekvliegen en vlooien af ​​te weren. Lemongrass kan ook worden gevonden in andere kaarsen, wierook, massage oliën, parfums, zepen en detergenten. De etherische olie wordt vaak gebruikt in de aromatherapie om stress te verlichten en het bevorderen van het welzijn.

Voorzorg

De FDA heeft niet volledig onderzocht de gezondheidsvoordelen van citroengras, dus gebruik voorzorgsmaatregel. De essentiële olie kan huiduitslag veroorzaken bij gebruik op de huid rechtstreeks of wanneer het wordt gebruikt als thee. Zwangere vrouwen en jonge kinderen moeten het gebruik van citroengras intern als op de lange termijn effecten van het kruid zijn onbekend.