Leg Pain Orsakas av Whiplash

Whiplash beskriver smärta i nacken som orsakas av en fysisk skada - oftast från halsen knäppa fram och tillbaka. Ben smärta är ett vanligt symptom på whiplash. Det är viktigt att förstå vad som orsakar din hals och ben så att du kan söka lämplig behandling och förebygga långtidsskador.

Whiplash

Whiplash och störningar i samband med whiplash, känd som WAD, se nackskador som resulterar efter nacken har dragkraft och tillbaka. Whiplash innebär normalt fysisk skada på mjukdelar i halsen såsom ligament, senor och muskler. Symtomen omfattar nacksmärta, svullnad, ömhet, muskelryckningar, huvudvärk, stickande smärtor och ben.

Orsaker

Whiplash är oftast förknippas med bilolyckor, speciellt när bilen blir påkörd bakifrån. Däremot kan whiplash också ske från ett fall, repetitiv stress eller påfrestningar, fysisk misshandel eller misshandel, idrottsskada eller rida en berg-och dalbana.

Ischias

Nacke och ryggskador kan orsaka ischias, en huggande smärta ner i benen. Termen ischias avser skytte smärta som rinner ner på baksidan av benen eller stickningar i benen. Den orsakas av irritation eller skada på ischiasnerven, en nerv som går från ryggmärgen ner till höfterna och skinkorna och fortsätter sedan nedåt varje ben. Ischiasnerven är den längsta nerven i kroppen och ofta orsaken till halsen, ryggen eller smärta i benen. Ischias är inte ett medicinskt tillstånd, utan ett symptom på andra medicinska tillstånd såsom ett diskbråck eller whiplash.

Behandling

Behandling för whiplash och ischias inkluderar kalla kompresser, smärts, vila, massage, rörelseomfång övningar och immobilisering genom hjälp av en nackkrage. Behandling för bensmärta inkluderar smärts sjukgymnastik vila, och i vissa fall,.

Varning

Den vanligaste orsaken till smärta i benet är fysisk skada, men smärta i benen kan också vara ett symptom på sjukdom. Till exempel patienter med djup ventrombos erfarenhet kronisk smärta i låret och underbenet. Det är viktigt att tala med din läkare om varje återkommande smärta i benet eller svår smärta i benen för att förhindra långvariga skador eller förlamning.