Left Main Coronary Artery Ziekten

Pijn op de borst en een hartaanval is de frequente resultaat wanneer ziekten staking een van de slagaders van het hart, met inbegrip van de linker belangrijkste kransslagader.

Identificaton

Volgens de National Institutes of Health, coronaire hartziekte (CAD) ontstaat wanneer bloedvaten naar het hart verhard of verstopt met een verzameling van vetafzettingen bekend als plaque.

Betekenis

Deze opbouw van plaque wordt atherosclerose genoemd en kan leiden tot een hartaanval of een beroerte. CAD is de meest voorkomende vorm van hartziekte en belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten, volgens de National Institutes of Health.

Beschrijving

De linker coronaire arterie en de rechter coronaire arterie toegang routes bloedtoevoer naar het hart. De linker slagader wordt ook wel de linker hoofdstam en levert zuurstof en bloed naar de linkerkant van het hart. Linker coronaire arterie ziekten worden veroorzaakt door deze plaque opbouw in de linker slagader.

Behandeling

Volgens de Ohio State University Medical Center, de drie primaire behandelingen voor CAD zijn medische behandeling met medicijnen zoals aspirine en nitroglycerine, percutane katheter interventies, zoals ballondilatatie en stenting, of coronaire bypassoperatie.

Procédé

Angiolasty en stents duidelijk de slagaders van verstopping terwijl stents zijn minuscule buisjes die prop te openen de tunnels te maken voor de bloedstroom te maken. Bypass operatie wordt een ader uit een ander deel van het lichaam omleiden bloedstroom.