Lavendar Zoals Bug & Tick Repellent

Lavendar Zoals Bug & Tick Repellent

Lavender is een effectief middel van vliegende en kruipende insecten en kan gebruikt worden op zowel huisdieren en mensen. Bij huisdieren, de toepassing ervan is om de besmetting en de beten van vlooien en teken af ​​te schrikken, terwijl bij mensen voorkomt insectenbeten - de meeste bijtende insecten zullen niet landen op zwaar lavendel geurende oppervlakken.

Voordelen

Lavendel is een kosteneffectieve, eenvoudig alternatief voor agressieve en onaangename chemische oplossingen. Het is gemakkelijk gekweekt in een huis tuin, kan worden gekocht als een essentiële olie of verkregen in gezondheid en schoonheid winkels. Met behulp van lavendel, is er geen negatief effect op het milieu en het heeft het extra voordeel van het geven van een mooie geur.

Formaten

Lavendel voor gebruik in insectenwerend middel wordt meestal verkregen als een essentiële olie uit een drogist of health food winkel. Een kleine fles - meestal met 15 ml - is voldoende om minstens een jaar duren, omdat de essentiële oliën altijd worden verdund en niet verslechteren indien gekocht in donkere glazen flessen. Koop nooit olie in plastic verpakkingen, welk product degradatie veroorzaken. -Klare bereidingen in spray of therapie olie-formaat zijn ook verkrijgbaar bij de natuurlijke huidverzorging outlets en schoonheid winkels. Gedroogde of verse bloemen kunnen worden verkregen bij gezondheid en schoonheid retailers.

Voorbereiding en opslag

Een sterke oplossing te deppen op de menselijke huid wordt bereid door 10 tot 25 druppels lavendel essentiële olie 02:58 el olijfolie. Houd in een kleine keramische of glazen pot of fles en schudden voor elke toepassing. Een body spray afstotend voor mensen mengen, optellen tot 10 druppels etherische olie tot minstens 200 delen gedestilleerd water en overgieten in een plantenspuit. Bij het maken van uw eigen spray uit verse of droge lavendel bloemen - ook een optie huisdieren toegestaan ​​- gebruik kokend water en steile een goede handvol bloemen in een halve liter water gedurende minstens een uur. Zeef en laat afkoelen. Oplossingen uit bloemen moeten in de koelkast worden bewaard.

Toepassing op de mens

Laat etherische lavendelolie onverdund niet te gebruiken op je huid, want het is te sterk. Zelfs als je een sterke oplossing nodig, altijd verdunnen eerst met olijfolie of water. Een spuitbus kan worden gebruikt als een haarspoeling of blote huid worden gespoten en drogen. Er zij afgemaakt elke twee uur, met name in de zon of in tropische klimaten. Om een ​​toepassing op de mens meer effectief als een afweermiddel te maken, kan een druppel tea tree olie, eucalyptus olie of citronella worden toegevoegd.

PET-toepassing

Om vlooien af ​​te schrikken en teken besmettingen bij huisdieren, gebruik dan alleen de spuitvloeistof versie van lavendel afstotend en maken het uit verse of gedroogde bloemen, tenzij je koopt een kant-en-klare product uit een dierenwinkel en weet dat het veilig is voor dieren. Spuit het middel over je huisdier en laat het aan de lucht drogen zonder badstof of kunstmatige warmte toegepast. Houd uw huisdier warm terwijl zijn vacht droogt, en voorkomen dat het zich likken. Herhaal de oplossing op de vacht elke week. Als het niet krachtig genoeg is, probeer dan het toevoegen van een druppel tea tree olie aan de oplossing. Een afstotende zal niet insecten te doden, het zal alleen maar helpen besmetting te voorkomen.