Lättnad Åtgärder för Leg & Fötter Smärta

Ben och fot smärta kan vara mycket försvårande, speciellt med andra symptom som kramper, trötthet och svullnad som brukar uppstå med den. Ben och fot smärta kan variera från många olika orsaker såsom uttorkning, muskeltrötthet eller stam från överanvändning, för mycket fysisk aktivitet eller motion. Innehar en muskel i samma position under en längre tid kan också vara den skyldige. Många andra skador kan orsaka ben och fot smärta också.

Smärtbehandling

Om du lider av extrem ben och fot smärta, bör du kontakta en läkare för att fastställa dess orsak och så att du kan få korrekt bedömning och vård. För en mer konservativ behandling, det finns hjälpåtgärder som du kan följa för smärtlindring.

Om du är en aktiv idrottsman, ska du minska din träning aktivitet tills problemet förbättras. Kontrollera dina skor och ersätta dem det de redan slitna. Du behöver stödjande skor för att förhindra skador och ytterligare belastning på foten och benet.

Vila och lyfta benet och foten så mycket som möjligt. Applicera is för att minska smärta och svullnad direkt efter en aktivitet som förvärrade din smärta. Håll isen i upp till 15 minuter för så många gånger som du känner behov under hela dagen.

För att lindra smärta och åtgärda dina kramper muskler, kan du försiktigt sträcka ut och massera det drabbade området. Stretching kommer att förbättra din omsättning genom att öka blodflödet till dina ansträngda muskler. Förbättrad cirkulation i benet och foten kan bidra till att påskynda sin återhämtning. Dessutom stretching kan också lindra dina spända muskler.

Du kan också ta receptfria läkemedel såsom paracetamol eller ibuprofen för att hantera smärtan.

Förebyggande

För att undvika ytterligare belastning på foten och benmuskler, ha bekväma och väl passande skor. Undvik gamla, illasittande skor, smala-toed skor och höga klackar. Värm alltid upp och kyla ner före och efter varje övning. Glöm inte att stretcha. För att förhindra nervskada (ben smärtor orsakas ibland av nervsjukdomar) röker inte och begränsa ditt alkoholintag.