Latex verfdampen & Zwangerschap

Latex verfdampen & Zwangerschap

Dampen van latex of acrylverf zijn de minst waarschijnlijke type verfdampen aan zwangere vrouwen of hun ongeboren baby schaden, aldus Lori Wolfe, een klinisch geneticus, het schrijven voor BabyCenter. Olieverven bevatten oplosmiddelen en pigmenten die zijn gemaakt van toxische metalen zoals zink, lood en aluminium. De dampen van deze verven en de chemicaliën die nodig zijn om schoon te maken na het gebruik ervan zijn gevaarlijk voor ongeboren baby's, meldt Wolfe. Terwijl latexverf niet deze ingrediënten hebben, moeten zwangere vrouwen volledig schilderij voorkomen, zelfs met latex verf, volledig veilig te zijn, adviseert de American Pregnancy Association.

Latex Verf

Latex of acryl verf zijn de veiligste voor zwangere vrouwen om te gebruiken. Volgens de website American Coatings Association, latex verf rubber gebruikt voor de hars, of vaste, in de verf en water voor de basis. Dit zorgt voor makkelijker schoonmaken dan vereist door olieverven, die schadelijke chemicaliën zoals terpentine voor clean-up nodig. Het resulteert ook in minder giftige dampen.

Vanaf 2010 zijn veel verven worden vervaardigd met andere dan rubber harsen, dus ze zijn niet technisch "latex" verf. Makers noemen ze "water reduceerbare" of "water verdund." Deze verven, zoals die met het label "latex," zijn de veiligste voor zwangere vrouwen om te gebruiken. Echter, volgens de American Pregnancy Association, zwangere vrouwen moeten hun contact met een verf op waterbasis die ethyleenglycolethers en biociden bevatten te beperken.

Voorzorgsmaatregelen

Zwangere vrouwen moeten niet alleen de schilderkunst te vermijden als dat mogelijk is, moeten ze voorkomen dat aanwezig is in de ruimte die wordt schilderij om te voorkomen dat het inademen van de verfdampen. Als je gewoon moet schilderen, gebruik dan latex verf en werk in een goed geventileerde ruimte, waarbij frequente frisse-lucht breekt. De American Pregnancy Association beveelt aan dat zwangere vrouwen dragen handschoenen en andere beschermende kleding tijdens het schilderen, inclusief broek en lange mouwen shirts. Als je begint te voelen ziek, onmiddellijk stoppen en het gebied verlaten, adviseert Wolfe. En nooit eten of drinken tijdens het werk of zelfs je voedsel of drank in het gebied van verf.

Gevaren

De American Pregnancy Association meldt dat er geen studies die gegevens over de effecten van het schilderen met latex verf tijdens de zwangerschap te bieden. Wolfe, zegt echter dat studies hebben aangetoond dat zwangere vrouwen die waren blootgesteld aan oplosmiddelen, zoals in olieverf, verhoogden hun risico op een miskraam en "zware verder oplosmiddel blootstelling kan het risico van aangeboren afwijkingen en leerproblemen verhogen. "

Blootstelling

Als u geschilderd tijdens uw zwangerschap, de American Pregnancy Association zegt dat het risico op nadelige gevolgen voor uw ongeboren kind is laag. Echter, de groep adviseert u om uw blootstelling te bespreken om elke vorm van verf fume met uw arts.

Recreatief gebruik

Zwangere vrouwen mogen nooit inhaleren of roken even welk type van verf of een andere stof voor recreatieve doeleinden. De American Pregnancy Association meldt dat studies hebben aangetoond dat dit soort misbruik kan leiden tot misvorming van de baby of zelfs miskraam.