Latanoprost Side Effects

Latanoprost Side Effects

Latanoprost, verkocht door Pzifer onder de merknaam Xalatan, vermindert de druk in de vloeistof in de ogen van mensen met open hoek glaucoom of andere aandoeningen die oculaire hypertensie veroorzaken. De medicatie die patiënten vallen in het oog eenmaal elke avond kunnen onderdelen van het oog zwart worden waardoor visieveranderingen en oogirritatie. Patiënten hebben een aantal hele lichaam gerapporteerde bijwerkingen, als goed.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Tussen de 5 procent en 15 procent van de patiënten gebruik van latanoprost tijdens klinische studies ervaren branden, jeuk, branderigheid, laesies en verwijde bloedvaten in het wit van hun ogen (conjunctivale hyperemie). Donker worden van de iris en wazig zien ook opgetreden.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen

Vier procent van de patiënten die deelnemen aan klinische proeven gemeld zwelling of korstvorming van de oogleden, oogpijn, droge ogen, verhoogde gevoeligheid voor licht, overmatig tranen, huiduitslag rond het oog, bovenste luchtweginfecties, spierpijn, gewrichtspijn en pijn op de borst. In zeer zeldzame gevallen, patiënten ervaren dubbel zien, stolsels in de retinale arterie of loslating van het netvlies.

Gemelde bijwerkingen van Unknown Frequency

Patiënten hebben gemeld verergering van astma, zwelling van het hoornvlies, maagklachten, groei en verdikking wimpers, ontsteking van de iris, duizeligheid, hoofdpijn en een potentieel fatale huidaandoening bekend als toxische epidermale necrolyse. De informatie over het voorschrijven merkt op dat "omdat (deze) zijn vrijwillig gemeld uit een populatie van onbekende grootte, schattingen van de frequentie kan niet worden gemaakt."

Waarschuwing

Latanoprost gebruik heeft geleid tot geleidelijke donker worden van de iris, het witte deel van het oog, de oogleden en de wimpers. Deze verkleuring is meestal blijven bestaan ​​na de patiënten gestopt met de medicatie.

Voorzorgsmaatregelen

Verwijder uw contactlenzen vóór gebruik van de druppels, omdat de oplossing bevat benzalkoniumchloride, dat contactlenzen kan absorberen.
Was uw handen grondig voor gebruik van de druppels en controleer of de punt van het flesje is niet gechipt of gebarsten. Dit zal u helpen voorkomen ooginfecties.