Lasers voor Scar Reduction

Laser chirurgie is uitgegroeid tot een effectieve optie voor litteken vermindering voor de huid. Het vroege gebruik van de laser procedure waren voor keloïden en hypertrofische littekens, die werden veroorzaakt door de aanhoudende groei van littekenweefsel na een wond genezen was. Vandaag laser procedure is uitgebreid, om kracht te merken, diepe wonden, kip pot littekens, acne en nog veel meer. Moderne laser procedure richt de laag onder de huid om collageen te stimuleren onder het litteken nieuwe huid om het litteken te dekken vormen. Verdampen laserbehandeling bloot natuurlijke huidlaag door de bovenste laag van de huid.

De Feiten

Het lichaam heeft een natuurlijke reactie schrikken door de productie van collageen aan het getroffen gebied bestrijken. Collageen wordt ook wel littekenweefsel, die mogelijk meer kan groeien, dieper en veroorzaken extra schade aan de omringende huid. Aan de andere kant, mogelijk niet voldoende littekenweefsel vormen over het litteken. Het beste resultaat laser litteken reductie chirurgie is wanneer het litteken vergroot vanwege de aanhoudende groei van het littekenweefsel in plaats van de reductie van collageen in de huid.

Types:

Er zijn een aantal lasers gebruikt litteken verminderen. De gepulseerde kleurstof wordt vaak en effectief gebruikt voor keloïde littekens. Het helpt de vermindering van ontsteking in hypertrofische littekens en vermindert jeuk. De pulsed dye laser is ook bekend om resurfacing de insprong van streepje littekens. De CO2 laser is een type laser dat het meest effectief voor acne littekens. Deze bijzondere laser procedure heeft een aanzienlijk langere hersteltijd als het is als een zandstraler, stralen de littekens weg. De ER: YAG laser is een ander type laser dat minder ablatieve dan CO2, waardoor minder schade en een kortere hersteltijd. CO2 en ER: YAG beide ablatieve lasers, die wordt gebruikt om de afgezette het huidoppervlak.

Time Frame

Na laser litteken reductie chirurgie, het gebied gewerkt is meestal rood en mals. Dit gebeurt direct na de operatie, omdat de littekens is gelaserd uit en nieuwe huid groeit in lagen over het gebied. Blaren en pijn kunnen voorkomen maar meestal slechts kort na de operatie. Uw littekens zou moeten beginnen om te genezen door regeneratie van nieuwe huid binnen vier dagen. Uitgebreidere procedures en het gebruik van lasers met een brandende mechanisme meer tijd nodig om te herstellen.

Voordelen

De effectiviteit van litteken reductie chirurgie is het belangrijkste voordeel. Beginnend in de jaren 1990, heeft de moderne technologie het risico van mogelijke blessures verlaagd en verhoogde het tempo van de tevredenheid van de patiënt in litteken vermindering procedures laser. Vergeleken met andere vormen van littekens verminderen zoals crèmes, buik tucks en andere procedures, kan laserchirurgie een tastbaar resultaat en met lagere kosten en hersteltijd. Meer recent is laserchirurgie gebruikt voor tatoeage verwijdering.

Waarschuwing

Laser litteken verwijdering komt niet zonder risico. Wanneer een laser niet correct wordt gebruikt, kan de huid, die oppervlakkig veroorzaakt weefselschade ablatie. Er is ook geen garantie dat reductie chirurgie zal voltooien verwijder de littekens in zwaar verschanste sterkte merken of verhogen volledig ingesprongen littekens. Er zijn ook andere mogelijke risico's of reacties op litteken reductie chirurgie zoals blaarvorming, pijn, infectie of allergische reacties. In laser litteken vermindering hyperpigmentatie of hypopigmentatie is de meest voorkomende bijwerking.