Lanoline Veiligheid

Lanoline Veiligheid

Lanoline of wolwas, is een vettige vloeistof die van nature in schapenwol. Lanoline wordt gebruikt voor zijn drager eigenschappen en zijn intense hydraterende capaciteiten, en hoewel reacties zijn niet te vaak voorkomt, zich ervan bewust dat sommige bijwerkingen van lanoline niet bestaan, zodat u weet wat te herkennen als het je overkomt.

Haarverzorging

Door zijn intense hydraterende eigenschappen, is lanoline gebruikt in haarverzorgingsproducten, zoals shampoos, conditioners en styling producten als een moisturizer en ontklitter.

Huidverzorging

Omdat het een natuurlijke huid ontharder, lanoline helpt hydrateren de huid door het aanvullen van de buitenste laag van de huid, de opperhuid, die vocht is verdampt gedurende de dag. Deze re-hydraterende effect zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel, terwijl geen normale dag-tot-dag-functionaliteit van de huid te remmen, door de poriën te verstoppen, dat is waarom lanoline is een belangrijk ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten.

Skin Repair

Bovendien is lanoline gebruikt om brandwonden te behandelen. Wanneer lanoline wordt met de dressings, de wond blijft het vochtniveau dat het genezingsproces bevordert. Met alle belangrijke brandwonden, moet uw arts de ene naar de lanoline toe te dienen, terwijl hij best weet de hoeveelheid toe te passen.

Zalven en industriële toepassingen

Lanoline wordt veel gebruikt als een zalfbasis, zoals oftalmische zalven, vanwege de lage incidentie van irritatie. Lanoline wordt ook gebruikt in de leer en de productie van papier, drukinkt, textiel meubels en andere industriële toepassingen.

Vergiftiging

Verbruikt nooit rauw lanoline of producten die lanoline bevatten, tenzij dit specifiek voorgeschreven door uw arts, zoals vergiftiging zal optreden. Als u per ongeluk lanoline inslikken, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker, of bel het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum op 1-800-222-1222. Symptomen van vergiftiging kunnen zijn: braken, diarree, zwelling of een uitslag van de huid.

Topical Reacties

Met behulp van lanoline producten kunnen plaatselijk een irritatie van de huid veroorzaken. Als u huiduitslag of huid ergernis om een ​​dergelijk product te ontwikkelen, stop onmiddellijk met het gebruik en neem contact op met uw arts als de irritatie zich verspreidt of verergert. Als je weet dat je een allergie voor wol zelf, zou het best zijn om producten die lanoline voorkomen. Als je eczeem, kan lanoline producten deze aandoening verergeren en moet worden vermeden ten gunste van alternatieven.

Overwegingen

Informeer uw arts voordat u enige medicatie te beginnen, met inbegrip van degenen die lanoline hebben als ingrediënt. Als u een eerdere reactie op een wol alcoholen hebben gehad, uw arts moet zich bewust zijn van deze, als er alternatieve medicijnen beschikbaar zijn in plaats van een gemaakt met lanoline kunnen zijn.