Lange-termijn effecten van Good Micronutrienten

Lange-termijn effecten van Good Micronutrienten

Micronutriënten zijn te vinden in voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Ze houden je cellen gezond en verdedig je lichaam tegen vrije radicalen. Volgens Geoffrey Harris, MD van de Super Food Nutrition website, micronutriënten zijn de sleutel tot een optimale gezondheid. Ze voorkomen dat uw lichaam uit afbreken voortijdig en verminderen het optreden van hormoon-gerelateerde ziekten. Een ruime hoeveelheid van microvoedingsstoffen zijn te vinden in groene groenten, noten, vers fruit, zaden en granen.

Verbeterde Brain Function

De hersenen miljarden cellen die afhankelijk zijn van de juiste zuurstofbalans functioneren op hun optimale niveau. Vrije radicalen in de hersenen roepen chemische reacties die onherstelbare schade aan deze cellen. Consumptie van micronutriënten langdurige handhaaft de juiste zuurstof evenwicht in de hersenen en vernietigt vrije radicalen, die hersenfunctie verbetert.

Eliminatie van vrije radicalen

Micronutriënten ook vernietigen vrije radicalen in het lichaam. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, tekorten aan micronutriënten, zoals onvoldoende vitamine A, ijzer, zink en jodium, verhoogt uw kansen op het ontwikkelen van ziekten die de dood kan veroorzaken. U kunt de kans op infecties, aandoeningen van het immuunsysteem en het zenuwstelsel aandoeningen te verminderen door het verhogen van uw inname van micronutriënten.

Kanker, beroerte en hart-en vaatziekten

Volgens onderzoekers van de Cornell University, de micronutriënten luteïne, gevonden in veel voedingsmiddelen bevatten vitamine A, bevordert anti-kanker activiteit. Luteïne vermindert ook de dikte van de vaatwand, waardoor de kans op hart-en vaatziekten en beroerte vermindert. Micronutriënten rijke voedingsmiddelen veel anti-kanker eigenschappen, zoals selenium en mangaan, dat het hart en het lichaam tegen deze dodelijke ziekten.

Enzymen

Enzymen zijn verantwoordelijk voor het leveren van voedingsstoffen en het wegdragen van afvalstoffen uit het lichaam. Ze zuiveren het bloed, breken vetten, verbeteren orgaanfuncties, het verbeteren van de ouder wordende huid, en ondersteuning van de systemen van het lichaam. Sommige enzymen worden natuurlijk geproduceerd, maar velen zijn te vinden in fruit, groenten en granen bevatten micronutriënten. Volgens Enzymedica.com, als je ouder wordt, je lichaam produceert minder enzymen. Daarom is het belangrijk om voldoende hoeveelheden groenten en fruit eten en uw micronutriënten consumptie te verhogen.