Langdurige pijn bijwerkingen van medicijnen

Langdurige pijn bijwerkingen van medicijnen

Elke dag, meer dan 36 miljoen mensen nemen recept en over-the-counter pijnstillers. Volgens een studie uit 2005 door de American Gastroenterological Association, veel van deze mensen zijn niet alleen misbruik maken van pijnstillers, maar ze zijn ook niet op de hoogte van de mogelijke bijwerkingen. Geschat wordt dat het gebruik van pijnstillers langdurig heeft geleid tot ongeveer 103.000 ziekenhuisopnames en 16.500 doden. Het is cruciaal om de hoogte van de lange-termijn bijwerkingen die kunnen resulteren uit het nemen van pijnstillers.

Zweren & Gastro-intestinale bloedingen

Vooral wanneer in hoge dosis, aspirine en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDS) kan schade aan het slijmvlies van de maag en de bovenste darm, waardoor een maagzweer of gastro-intestinale bloeden. Zweren kunnen overgeven en gewichtsverlies veroorzaken, of zelfs een operatie nodig indien onbehandeld.

Volgens een studie uit 2005 door de American Gastroenterological Association, die hoge doses ibuprofen voor zo weinig als drie dagen kan gastro-intestinale bloeden veroorzaken. Dit kan aanzienlijke schade aan het spijsverteringssysteem, alsook triggering maagpijn veroorzaken.

Verslaving

Veel artsen voorschrijven pijnstillers zoals hydrocodon bij langdurige pijn te beheren. Deze pijnstillers kan verslavend zijn, vooral voor mensen die ze over een lange periode. Volgens de Substance Abuse en Mental Health Services Administration, meer dan 6 miljoen Amerikanen misbruiken hun recepten of niet nauwgezet de instructies van hun arts.

Hoge bloeddruk

Volgens een recente studie van de American Heart Association, vrouwen die 500 milligram of meer van de niet-aspirine pijnstillers verbruikt twee keer zoveel kans om een ​​hoge bloeddruk te ontwikkelen. Aspirine is echter niet gekoppeld aan verhoogde bloeddruk bij vrouwen.

Botbreuken

A 2010 studie van de Journal of General Internal Medicine bleek dat een groep machtige voorgeschreven medicijnen bekend als opioïden het risico op botbreuken bij volwassenen kan toenemen in de leeftijd van 60 jaar, in het bijzonder wanneer die hogere doses dan 50 milligram.

Leverschade

Recept en over-the-counter pijnstillers paracetamol bevatten, zoals Tylenol, kan ernstige leverschade veroorzaken. Symptomen van leverschade zijn verlies van eetlust, misselijkheid en braken, en kan leiden tot leverfalen of zelfs de dood indien onbehandeld. Het is echter belangrijk op te merken dat het risico van leverbeschadiging aanzienlijk verminderd nooit van de pijnstiller nemen dan voorgeschreven, of die voor een langere periode dan gespecificeerd.

Nierproblemen

Over-the-counter pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen kan het risico op nierproblemen verhogen wanneer genomen voor een langere tijd of door mensen met bestaande nieraandoeningen. Wanneer genomen zoals voorgeschreven, maar het risico is minimaal.