Lage werking Activiteiten voor Ouderen

Lage werking Activiteiten voor Ouderen

Het vinden van de activiteiten te maken met lage functionerende ouderen kan moeilijk zijn en vereist vaak denken en moeite in de planning. Echter, het hebben van gestructureerde activiteiten kan helpen ouderen geëngageerde, actief worden en vind doel in hun dagelijks leven. Er zijn vele activiteiten die kunnen worden gedaan met een lage functionerende ouderen, hoewel ze moeten worden aangepast aan de INDIVIDUALA € ™ s niveau van functioneren, en kan extra ondersteuning en extra aanmoediging nodig.

Remembering Activiteiten

Voor ouderen met geheugenproblemen, zoals dementie en de ziekte van Alzheimerâ € ™ s, kan herinneren activiteiten een handige manier om de hersenen actief te houden, stimuleren het geheugen en de positieve stemming te moedigen. Geheugen activiteiten kunnen omvatten het hebben van open discussies met groepen ouderen over hun verleden, of specifieke vragen te stellen gericht op het helpen leden van de groep te onthouden. Andere activiteiten kunnen bestaan ​​uit het luisteren naar muziek of het kijken naar televisie en herinnerend verhalen verbonden met specifieke nummers of shows. Met behulp van items uit het verleden kunnen ook herinneringen op te roepen; Dit kan zijn het gebruik van foto's of oude tijdschriften.

Zinvolle activiteiten

Activiteiten die zich richten rond verleden interesses en hobby's van de persona € ™ s kan veel betekenis hebben voor een oudere persoon. Deze activiteiten zullen variëren, maar de meeste kunnen worden aangepast aan de persoon om deel te nemen, ongeacht wat haar huidige vermogen niveau te helpen. Bijvoorbeeld, als ze gebruikt om een ​​fervent tuinier zijn, ze kan zich laten bijstaan ​​door een andere persoon om te zitten in de tuin en planten. Als dit te inspannend, kan potten binnen worden gebracht, en ze kan zaaien met hulp.

Vestigen Routines

Routines kan helpen om een ​​persona organiseren € ™ s dag en geven een gevoel van doel. Een oudere persoon kan een oude routine hebben verloren en kan comfort in het herstel van het voelen. Eenvoudige routines zoals dagelijkse klusjes kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld het nemen van de vuilnis of de was opvouwen. Als de bejaarde persoon niet in staat is om dit te doen op zijn eigen, zachte steun en aanmoediging kan helpen om de taak om de huidige capaciteit niveau van de persona € ™ s.

Sociale activiteiten

Actief blijven gunstig kan zijn voor ouderen zijn. Zo kunnen activiteiten die socialiseren betrekken helpen om depressie en stress te bestrijden, en ook helpen om het geheugen. Zelfs oudere mensen met de ziekte van geavanceerde Alzheimerâ € ™ s en die beschouwd lage functioneren nog steeds nodig om te socialiseren. Dit kan worden gedaan door simpelweg het nemen van de persoon naar de winkel, voor een wandeling of om een ​​lokale senior centrum voor activiteiten.